PROGNOZA METEO. Vremea devine instabilă şi aşteptăm ploi în fiecare zi

PROGNOZA METEO. Temperaturile vor mai scădea în următoarele zile, iar nori care îşi vor face apariţia vor lăsa ploi şi chiar furtuni.

20 aug. 2014, 12:48
PROGNOZA METEO. Vremea devine instabilă şi aşteptăm ploi în fiecare zi

PROGNOZA METEO. Joi, în vest, nord şi în centru, dar şi la munte vremea e instabilă, adică norii cu mare dezvoltare verticală întunecă temporar cerul şi local aduc averse însoţite de fulgere, tunete şi intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot avea aspect de vijelie. Vorbim şi despre ploi torenţiale, peste 25 l de apă pe mp şi izolat chiar va cădea grindină. În celelalte regiuni cerul e variabil, dar spre seară apar şi aici ceva ploi şi descărcări electrice. Maximele scad uşor dincolo de Carpaţi, dar în sud şi sud-est vremea e călduroasă, după-amiază în sudul extrem se atinge pragul caniculei. Maximele vor fi între 19 grade în nordul extrem al Moldovei până la 35 grade în Lunca Dunării.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Joi, vremea e călduroasă, mercurul din termometre se apropie după-amiază de pragul caniculei, vor fi 33…34 grade la umbră. Soarele e darnic, dar vin ceva mai multi nori, mai ales după-amiază.

Citeşte şi VEŞTI PROASTE de la meteorologi. VREMEA se ÎNRĂUTĂŢEŞTE în weekend

PROGNOZA METEO. Pentru vineri meteorologii anunţă vreme în general instabilă. Cerul se înnorează temporar şi cad averse însoţite de descărcări electrice şi vânt mai puternic ce trecător poate lua aspect de vijelie, peste zi local în zona de munte şi izolat în restul ţării, iar noaptea, mai ales în Oltenia şi în Muntenia. Vor fi şi ploi torenţiale, pe arii restrânse în Carpaţii Meridionali şi în Subcarpaţii Getici se pot acumula peste 25 l pe mp şi va cădea grindină. Vremea se răceşte în cea mai mare parte a ţării, mai accentuat în est şi vorbim despre maxime de la 19 grade în Bucovina până la 31 grade în Lunca Dunării.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea dă semne de schimbare în timpul zilei de vineri, când norii strâng rândurile, iar noaptea trebuie să ne aşteptăm la averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile scad uşor, maximele nu mai trec de 28..29 grade.

PROGNOZA METEO. Ultimul weekend al verii calendaristice începe din păcate cu vreme în general instabilă, adică sâmbătă norii acoperă cerul o bună parte a zilei şi pe arii relativ extinse lasă averse însoţite de fulgere, tunete şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat, vor fi ploi mai însemnate cantitativ. Temperaturile maxime, destul de modeste pentru data din calendar în multe zone ale ţării, pleacă de la 23 grade în Maramureş şi în Dealurile de vest şi se opresc la cel mult 29 grade în Lunca Dunării.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea nu este prietenoasă cu bucureştenii, soarele e acoperit de nori mai multe ore şi temporar cad averse însoţite de descărcări electrice şi vânt turbulent. Până după-amiază în termometre nu se strâng mai mult de 26…27 grade.

PROGNOZA METEO. Duminică, în vest, în nord şi în centru vremea se răceşte uşor, cerul e acoperit temporar de nori şi mai cad averse asociate cu fenomene electrice şi vânt mai puternic. În restul ţării, printre nori se arată soarele din când în când, dar nu lipsesc ploile, chiar dacă sunt pe arii mai restrânse, mai ales după-amiază. Izolat, se acumulează cantităţi de apa mai însemnate, iar maximele vor fi între 20 şi 30 grade. Luni, temperaturile sunt apropiate de normalul datei din calendar în sud şi în sud-est, dar în rest sunt mai scăzute decât mediile climatologice, apoi până la jumătatea săptămânii, vremea se încălzeşte uşor, dar cresc şansele de ploi în jumătatea de nord a ţării.