PROGNOZA METEO: Vremea devine mai caldă decât în mod normal

PROGNOZA METEO: Joi încălzirea continuă, în est şi sud-est temperaturile revin la normal, iar în celelalte regiuni vremea devine caldă pentru dată din calendar, chiar deosebit de caldă în vestul şi nord-vestul ţării, cu temperaturi la amiază de la 3 grade în Moldova şi Delta Dunării, până la 16 grade în Banat.

RomaniaTV.net
26 feb. 2014, 13:55
PROGNOZA METEO: Vremea devine mai caldă decât în mod normal

PROGNOZA METEO: În regiunile estice norii încă persistă, iar la începutul zilei mai fulguieşte izolat prin Moldova şi Dobrogea. Însă în celelalte zone vorbim despre o zi frumoasă, în care soarele predomină şi vântul adie plăcut, în zori doar pe alocuri este puţină ceaţă la câmpie şi în depresiuni, iar înnorări apar abia spre seară şi în noaptea următoare în jumătatea vestică a teritoriului.

În Transilvania, joi va fi vreme însorită, ceaţă matinală îşi va face apariţia numai izolat şi se va risipi repede, iar ziua va fi frumoasă şi mai caldă decât în mod normal la final de iarnă. 9 grade vor indică termometrele la Miercurea Ciuc, 11 la Sibiu şi Cluj-Napoca, 12 grade la Târgu Mureş şi 13 la Albă Iulia.

Soare generos va fi astăzi şi către nord-vestul ţării, cu temperaturi plăcute, de 12 grade în Baia Mare şi 13 la Oradea, fără vânt şi fără ploi.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe două săptămâni: Cum va fi vremea de Mărţişor şi de Babe

Către sud este chiar mai cald, aici regimul termic aminteşte de mijloc de aprilie, ziua va fi deplin însorită, iar la amiază temperaturile se avăntă spre 15 grade la Arad şi chiar 16 la Timişoara, în timp ce la Deva şi Reşiţa se vor înregistrare a14 grade Celsius.

În Oltenia tot ceaţă dimineţii este singurul gfenomen meteo al zilei, dar şi această prezenţa doar izolat, iar lapranz predomină soarele şi mercurul din termometre urcă spre 12 grade la Craiova , Târgu Jiu şi Rmanicu Vlacea şi 14 la Drobeta Turnu Severin.

Regiunea Munteniei este astăzi împărţită între soarele care predomină peste partea să vestică şi norii tot mai adunaţi din est. Nu se aşteaptă însă precipitaţii şi vântul rămâne potolit, aşa că până la amiază se ating 11 grade în Piteşti, 10 la Târgovişte , Alexandra şi Giurgiu , dar numai 8 în Buzău şi Călăraşi şi 7 grade în Brăila.

Dobrogea rămâne şi ea acoperită de nori, iar temperaturile sunt cele potrivite pentru sfârşitul lunii februarie, 5 grade vor fi la Constanţa şi 6 la Tulcea. Fără vânt alert însă, şi cu doar câteva fulguieli izolat la începutul zilei.

Moldova rămâne şi astăzi cea mai rece regiune a ţării, aici răzbate nicio rază de soare şi în primele ore din zi încă fulguieste pe ici pe colo, însă vântul nu da semne de agitaţie. Iar la amiază nu vor fi mai mult de 6 grade în Galaţi şi Bacău şi 5 la Vaslui şi Iaşi, în tip ce la Suceava nu se depăşesc 4 grade, iar în Botoşani vor fi doar 3.

VREMEA IN BUCUREŞTI: Şi în Capitală vremea devine frumoasă, norii se risipesc repede şi după prânz soarele este deja la cârma cerului, vântul nu are nicio adiere, iar temperatura aerului urcă spre aproximativ 8 garde Celsius.
Presiunea atmosferică scade uşor de la 761 mm Hg.

PROGNOZA METEO: Vineri, vremea va fi deosebit de caldă în regiunile intracarpatice, dar şi în restul teritoriului temperaturile vor fi ceva mai mari decât în mod obişnuit la sfârşit de februarie. La amiază vor fi 4….6 grade în Moldova şi Delta Dunării, în timp ce în Banat se vor atinge 16 grade.  Şi această deşi în jumătatea vestică a ţării va fi cer aproape complet acoperit de nori, iar către seară vor începe şi ploile. De altfel, şi în est înnorările persistă şi burniteaza izolat, însă în celelalte regiuni soarele se mai iveşte din când în când printre nori, după ce se risipeşte ceaţă matinală, prezenţa izolat în zonele joase. Iar vântul este şi el mai sprinten, aduce aer cald dinspre sud mai ales în Banat şi pe crestele înalte de munte.

Şi în Bucureşti va fi o zi caldă vineri, la amiază termometrele vor indică 10…12 grade Celsius, înnorările vor fi doar temporare şi doar în zori de zi este posibil să fie puţină ceaţă. Nu se aşteaptă însă precipitaţii şi vântul nu da nici el semne de agitaţie, va fi o zi liniştită de început de primăvară.

PROGNOZA METEO: Tot caldă rămâne vremea şi sâmbătă, deşi pe parcursul zilei vor fi înnorări şi pe alocuri ploi, în zona montană înalta vor fi şi lapoviţe sau ninsori, iar vântul va fi în continuare agitat în sudul Banatului şi la munte, dar şi în Dobrogea.  Însă la amiază vor fi temperaturi cu mult mai mari decât cele normale la început de martie, de la 5 grade în nordul Moldovei până la 15 grade în Banat.

În Capitală va fi, de asemenea, un 1 martie cald, cu aproximativ 9..10 grade în termometre la amiază, însă cerul va avea înnorări şi temporar, mai ales spre seară, va plouă slab, iar vântul va fi ceva mai sprinten peste zi.

Duminică temperaturile mai scad puţin, însă tot caldă rămâne vremea, deşi cerul va fi acoperit de nori şi va plouă în mare parte din ţară pe parcursul zilei.  Prin urmare, la amiază temperaturile se vor încadra între 4 şi 14 grade la scară întregii ţări. Iar în zona de munte vor fi şi lapoviţe şi ninsori şi vântul va avea intensificări. Iar în săptămâna care urmează, cel puţin în prima să jumătate, vremea tot caldă va rămâne, însă probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicată, Babele par să fie destul de ploioase anul acesta.