PROGNOZA METEO. Vremea devine mohorâtă şi se răceşte

PROGNOZA METEO. Meteorologii prognozează pentru finalul săptămânii o vreme rece şi mohorâtă.

30 oct. 2014, 14:20
PROGNOZA METEO. Vremea devine mohorâtă şi se răceşte

PROGNOZA METEO. Vineri ne aşteaptă o vreme în general frumoasă, însorită şi cu temperaturi potrivite pentru data din calendar. Singurul fenomen meteo ce completează tabloul zilei este ceaţa sau norii joşi prezenţi pe alocuri în orele dimineţii în zonele joase de relief. Vântul are uşoare răbufniri nervoase prin Moldova, Bărăgan şi Dobrogea, iar amiaza vine cu temperaturi de la 5 grade în nordul Moldovei până la 16 grade în Oltenia şi Dealurile Munteniei.

VREMEA IN BUCURESTI. Vineri este posibil să începem ziua de vineri cu ceaţă sau nori de nivel jos, dar spre orele prânzului se arată soarele, ridicând mercurul în termometre spre aproximativ 13 grade.

PROGNOZA METEO. Sâmbătă, soarele împarte cerul cu norii, iar în zonele joase de relif pe arii restrânse va fi ceaţă cu burniţă. Vântul este aproape liniştit, iar din punct de vedere termic această zi ne rezervă temperaturi modeste pentru început de noiembrie. Sunt anunţate cel mult 6 grade în nordul Moldovei şi 13 grade, izolat, în Banat şi Oltenia.

VREMEA IN BUCURESTI. Sâmbătă se resimte răcorirea vremii, chiar dacă, printre nori, din când în când se mai zăreşte şi soarele, iar dimineaţa este ceaţă. Astfel, temperatura maximă va fi de 9…10 grade.

PROGNOZA METEO. Ultima zi a săptămânii ne rezervă o vreme uşor mai rece decât în mod normal în regiunile extracarpatice, dar şi în zonele cu ceaţă persistentă din centrul ţării. De altfel, meteorologii ne anunţă că în mare parte din zi, la nivel local în sudul şi estul teritoriului cerul va fi acoperit de o pătură de nori joşi şi cu totul izolat burniţează, în timp ce în restul zonelor se arată soarele, dar nu lipseşte nici ceaţa matinală. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în 4 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi în Moldova şi 14 grade în Oltenia şi Dealurile de Vest.

VREMEA IN BUCURESTI. Cerul rămâne pe aproape întreg parcursul zilei de duminică acoperit de nori, iar vântul nu se simte. În aceste condiţii putem spera la cel mult 11 grade în termometre în orele amiezii.

PROGNOZA METEO. Primele zile ale săptămânii viitoare aduc o vreme frumoasă în zonele de deal şi de munte, unde se şi încălzeşte, chiar mai mult decât ar fi normal. În schimb, în zonele mai joase de relief,  îndeosebi în cursul dimineţilor şi al nopţilor, cerul va fi temporar acoperit de nori joşi sau va fi ceaţă şi izolat ploi slabe sau burniţă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 şi 16 grade, mai coborâte în zonele cu ceaţă persistentă.