PROGNOZA METEO. Vremea devine rece şi instabilă

PROGNOZA METEO. Meteorologii nu au veşti bune pentru următoarele zile până în sărbătoare de Paşte, aşteptându-se la temperaturi mai scăzute şi vreme instabilă.

RomaniaTV.net
14 apr. 2014, 14:10
PROGNOZA METEO. Vremea devine rece şi instabilă

PROGNOZA METEO. Marţi, meteorologii anunţă o nouă schimbare a vremii, acesta va fi în general instabilă şi se va răci. În vestul, centrul şi nordul ţării norii domina cerul şi plouă pe arii extinse. Vor fi şi averse, trecător însoţite de descărcări electrice, iar la munte, îndeosebi în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali, precipitaţiile vor fi predominant sub formă de ninsoare. Pe de altă parte, în sud şi sud-est înnorările se vor accentua treptat, iar ploile, cu tunete şi fulgere se vor semnala izolat pe parcursul zilei, dar vor fi în extindere seara şi noaptea. Local, cantităţile de apă vor depăşi 15 l/mp. Vântul va fi mai agitat în regiunile sudice şi sud-estice, dar pentru scurtă durată şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7…8 grade în estul Transilvaniei şi în nordul Moldovei şi 18…19 grade în sud-estul Munteniei şi în partea continentală a Dobrogei.

ALERTĂ METEO: Ploi abundente, lapoviţă şi ninsoare în următoarele zile

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Marţi, se arată soarele, dar din când în când acesta va fi acoperit se nori şi abia spre seară sunt şanse să plouă slab. Noaptea, în schimb, norii pun stăpânire pe cer şi plouă. Nu vor fi excluse nici descarcarile electrice, iar vantul incepe si el sa-si faca simtita prezenta. Temperatura maximă, în scădere faţă de luni, va fi de 16…17 grade.

PROGNOZA METEO. Miercuri, vremea va fi rece pentru data din calendar, în special în regiunile extracarpatice, unde maximele termice vor porni de la numai 7 grade şi se vor opri la aproximativ 15 grade în nord-vest, dar şi în sud-estul extrem. O pătură groasă de nori va acoperi cerul şi va ploua în toate regiunile, local mai abundent. La munte şi trecător în dealurile Moldovei şi în estul Transilvaniei, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul rămâne mai alert în regiunile sudice şi vestice, precum şi în zona montană, accentuând senzaţia de rece.

VREMEA DE PAŞTE: Plouă în toată ţară

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Temperaturile scad semnificativ miercuri, iar termometrele nu reuşesc să strângă mai mult de 9…10 grade pe tot parcursul zilei, ceea ce înseamnă o vreme rece. Dacă adăugăm şi faptul că va ploua, iar vântul va sufla cu putere, putem vorbi despre temperaturi real resimţite mai scăzute cu câteva grade. Meteorologii se aşteaptă la o vreme mohorâtă, mai curând de sfârşit de toamnă la mijloc de primăvară.

PROGNOZA METEO. Joi, vremea se va încălzi, dar nu scăpăm de ploi. Acestea îşi fac apariţia în sudul ţării şi pe arii mai restrânse în celelalte regiuni. La munte, cu precădere în zona înaltă, continuă să ningă şi din când în când mai cad şi precipitaţii sub formă de lapoviţă sau ploaie. Nici vântul nu se domoleşte şi are răbufniri nervoase, mai ales prin sud şi sud-vest şi pe la munte, cu viteze ce vor depăşi la rafala 50…60 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 11 grade în estul Transilvaniei şi 20 de grade in vest, nord-vest şi centru.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea se mai încălzeşte joi, temperaturile rămân totuşi mai coborâte decat normalul acestei date calendaristice. Maxima termică se va situa în jurul valorii de 16 grade, iar cerul va fi dominat în continuare de nori şi temporar va mai ploua. Şi vântul îşi face simţită prezenţa, aşa că va fi destul de răcoare.

PROGNOZA METEO. Ultimele trei zile ale săptămânii ne aduc temperaturi apropiate de cele normale pentru această perioadă, adică maxime termice cuprinse între 12 şi 21 de grade. Va mai ploua, vineri, pe arii extinse în sudul şi estul ţării şi local în rest. În zona montană înaltă vor mai fi precipitaţii şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Ploile nu se opresc nici în zilele de Paşti, când local şi temporar va mai ploua în majoritatea regiunilor.