PROGNOZA METEO: Vremea este schimbătoare în toată ţara

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă că următoarele zile vor fi dominate de o vreme schimbătoare: dacă în unele regiuni se pot înregistra temperaturi aproape de vară, în altele ar putea să plouă. Noaptea, la munte, se vor înregistra chiar şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsore.

07 apr. 2014, 14:09
PROGNOZA METEO: Vremea este schimbătoare în toată ţara

PROGNOZA METEO. Marţi vorbim despre vreme frumoasă şi caldă în mare parte din ţară şi doar în sudul extrem şi la munte vor fi înnorări trecătoare şi doar cu totul izolat sunt posibile şi câteva ploi slabe. Prin urmare, temperaturile continuă să crească, 13 grade se vor înregistra doar în Deltă, în rest temperaturile pornesc de la 17 grade în depresiuni şi ating 23 de grade generoase în Oltenia, cu 5 mai multe decât ar trebui la această dată calendaristică.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Marţi va fi o zi frumoasă şi caldă, cu doar câţiva nori risipiţi pe cer, vântul rămâne potolit, iar maxima zile atinge 19…20 de grade foarte plăcute.

Citeşte şi PROGNOZA METEO: Cum va fi vremea de Florii şi de Paşte

PROGNOZA METEO. Miercuri, locuitorii din sudul şi estul ţării se vor bucura de vreme caldă, însă în celelalte regiuni temperaturile scad simţitor, devin chiar mai mici decât normele perioadei. Şi aceasta pentru că în vestul, în nordul şi în centrul ţării, norii stau adunaţi şi ploile sunt prezente pe arii extinse, în timp ce în restul teritoriului abia spre seară se adună nori ce doar pe alocuri lasă ploi slabe. Iar în noaptea următoare, la munte, îndeosebi în Carpaţii Orientali şi Meridionali, ploile se vor transforma în lapoviţe şi ninsori, iar cantităţile de precipitaţii depăşesc izolat 20….25 l/mp. În aceste condiţii, la scara întregii ţări vor fi maxime la amiaza de la numai 10 grade în Crişana până la 24…25 în Muntenia şi în sudul Moldovei.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea rămâne şi miercuri mai caldă decât în mod normal pentru aceasta dată, maxima zilei atinge 23…24 de grade, în loc de 18, cât ar trebui, iar ziua se anunţă însorită. Dar spre seară şi în noaptea următoare norii se adună tot mai mulţi şi sunt de aşteptat averse, iar vântul devine şi el mai agitat.

PROGNOZA METEO. Joi, răcirea vremii se resimte şi în regiunile extracarpatice, unde temperaturile scad accentuat, de la o zi la altă termometrele pierd chiar şi 10 grade. Prin urmare, maximele amiezii vor fi de numai 8 grade în estul Transilvaniei, Moldova şi Muntenia, în timp ce în Banat şi Crişana se ating 16 grade potrivite datei din calendar. Iar norii şi ploile preferă la mijloc de săptămână regiunile sudice, estice şi centrale ale ţării noastre, la munte încă sunt lapoviţe şi ninsori. Cât despre vânt, acesta se arată în continuare sprinten în estul şi sud-vestul ţării, ca şi pe crestele montane înalte.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Joi asistăm la o scădere brutală a temperaturii aerului, la amiază vor fi aproximativ 10 grade în termometre, faţă de 24 cu o zi înainte. Iar cerul va fi acoperit de nori şi temporar va ploua, cu vânt nu prea tare, dar simţitor.

PROGNOZA METEO. Vineri, vremea rămâne răcoroasă, mai ales în regiunile extracarpatice. În sud, centru şi est norii încă stau adunaţi pe cer şi local mai plouă peste zi, iar în zona înaltă de munte vorbim despre precipitaţii mixte şi vânt puternic. În restul teritoriului soarele apare adesea dintre nori şi doar izolat este posibil să mai cadă câţiva stropi de ploaie. În aceste condiţii, temperaturile zilei se încadrează între 7 şi 16 grade la scara întregii ţări, cu cele mai ridicate valori în vest, cam răcoare pentru această dată. Meteorologii spun însă că în următoarele zile va avea loc un proces de încălzire a vremii, temperaturile devin cele potrivite perioadei din an, însă ploile sunt în continuare prezente, local şi temporar, în mare parte din ţară.