PROGNOZA METEO. Noi episoade de ninsoare şi temperaturi scăzute în următoarele zile

PROGNOZA METEO. Meteorologii avertizează că valul de aer rece ce se va abate asupra României va duce la scăderea temperaturilor, iar precipitaţiile care vor cădea se vor transforma şi în ninsori, în unele zone.

RomaniaTV.net
19 ian. 2018, 14:58
PROGNOZA METEO. Noi episoade de ninsoare şi temperaturi scăzute în următoarele zile

PROGNOZA METEO LA NOAPTE. În cea mai mare parte a țării, cerul va fi noros și vor fi precipitații pe arii relativ extinse. În zonele montane va ninge, local mai consistent și se va depune strat nou de zăpadă, iar în Maramureș și în Transilvania vor fi mai ales lapoviță și ninsoare; vor predomina ploile în Banat, local în Crișana și în Oltenia, iar în Moldova vor fi precipitații mixte ce vor favoriza depunerile de polei. Excepție vor face sudul extrem și sud-estul unde cerul va fi parțial noros, probabilitatea pentru precipitații va fi redusă, iar spre dimineață vor fi condiții de ceață. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări izolate pe crestele montane, unde va fi transport de zăpadă. Regimul termic va fi caracterizat de valori peste cele normale ale perioadei în toată țara, cu minime ce se vor încadra între -5 și 3 grade.

VREMEA IN BUCUREŞTI. Cerul va fi parțial noros, vântul slab și trecător se poate forma ceață. Temperatura minimă va fi de -3…-1 grad.

Citeşte şi PROGNOZA METEO: Ninsori abundente în Capitală. Un ciclon de aer rece loveşte sudul României din weekend

PROGNOZA METEO SAMBATA. În jumătatea de sud-est a țării, înnorările vor deveni persistente, iar precipitațiile se vor semnala pe arii extinse; în Muntenia și Dobrogea acestea vor fi în general moderate cantitativ, ploaie și lapoviță la început, iar în cursul serii și în prima parte a nopții predominant ninsoare, astfel că se va depune strat de zăpadă în medie de 4…8 cm, local în jurul a 10 cm. Va ninge și în zona montană, în special în Carpații de Curbură și în estul Meridionalilor. În Oltenia vor fi mai ales ploi, iar în sudul și centrul Moldovei precipitații slabe, mixte. Izolat vor fi condiții de polei. În restul teritoriului cerul va fi temporar noros și va ninge slab local în nord-vest. Vântul se va intensifica în a doua parte a intervalului la munte, mai ales pe creste, cu rafale de peste 70 km/h, viscolind sau spulberând zăpada, iar în sud și sud-est va deveni moderat, cu intensificări în Dobrogea. Regimul termic, în special cel diurn, va fi caracterizat de valori peste cele obișnuite în a doua decadă a lunii ianuarie, cu maxime ce se vor încadra între -1grad in estul Transilvania și 7 grade in Oltenia și minime în general între -10 și 0 grade. Vor fi condiții de ceață.

VREMEA IN BUCUREŞTI. Cerul va fi mai mult noros și vor fi precipitații moderate cantitativ, mai ales ploaie în cursul după-amiezii, iar seara și la începutul nopții predominant ninsoare; se va depune strat de zăpadă de 4…6 cm. Vântul va sufla slab și moderat. Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori mai ridicate decât cele obișnuite în această perioadă din an, cu o maximă în jurul a 4 grade și o minimă de -2…-1 grad.

PROGNOZA METEO DUMINICA. Cerul va fi mai mult noros, iar aria precipitațiilor, în extindere din orele după-amiezii dinspre sud-vest, va cuprinde treptat majoritatea zonelor. La început vor fi și ploi sau lapoviță, apoi vor predomina ninsorile, local consistente. Vântul se va intensifica mai întâi în vest-sud-vest și la munte, iar noaptea în special în regiunile sud-estice, unde rafalele vor depăși 55…60 km/h și local va fi viscol. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 grade in estul Transilvaniei și in Moldova 6 grade in dealurile de Vest, iar cele minime între -8 și 2 grade.

VREMEA IN BUCUREŞTI. Cerul va fi mai mult noros, iar în cursul serii și al nopții vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și vântul se va intensifica.Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 2 grade, iar cea minimă va fi de -2…-1 grad.

PROGNOZA METEO LUNI. În estul și în sud-estul țării, mai ales în prima parte a zilei va continua să ningă, iar vântul va avea intensificări cu viteze mai mari în estul Munteniei și în Dobrogea, unde rafalele vor depăși 60 km/h și va fi viscol. În extremitatea de sud-est vântul se va menține intens până la sfârșitul intervalului, astfel că zăpada anterior depusă va fi spulberată. În restul teritoriului, cerul va fi variabil la senin, iar vântul slab până la moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 și 5 grade, iar cele minime, mult mai scăzute decât în nopțile precedente, vor fi cuprinse în general între -14 și -6 grade.

VREMEA IN BUCUREŞTI. Înnorările vor persista în prima parte a zilei când va mai ninge, iar vântul va avea intensificări. Apoi cerul se va degaja, vântul va sufla slab până la moderat, iar noaptea va fi mai rece decât precedentele. Temperatura maximă va fi de 1…2 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de -6 grade.

PROGNOZA METEO MARTI. Vremea va fi rece, mai ales dimineața și în cursul nopții când va fi ger în majoritatea zonelor; temperaturile maxime se vor încadra între -6 și 4 grade, iar cele minime între -17 și -7 grade, mai scăzute în depresiuni și ușor mai ridicate în Dealurile de Vest. Cerul va fi variabil, cu înnorări în a doua parte a nopții în vest și sud-vest. Vântul va sufla moderat în est-sud-est, cu intensificări în nordul Dobrogei și va sufla în general slab în rest. Pe spații mici se va semnala ceață.

VREMEA IN BUCUREŞTI. Vremea va fi rece, mai ales în cursul nopții. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 1…3 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de -8 grade. Vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO JOI-SAMBATA. Vremea va fi rece, local geroasă la începutul intervalului, apoi temperaturile vor fi în creștere. Precipitații va fi mai ales în ultima zi.