PROGNOZA METEO: Temperaturile se menţin ridicate, dar vremea rămâne închisă

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă pentru următoarele zile o vreme cu temperaturi potrivite mai degrabă pentru primăvară, însă cerul se va menţine închis până la finalul săptămânii.

RomaniaTV.net
07 feb. 2018, 12:53
PROGNOZA METEO: Temperaturile se menţin ridicate, dar vremea rămâne închisă

PROGNOZA METEO LA NOAPTE. Cerul va fi mai mult noros, iar aria precipitaţiilor va fi în extindere şi va cuprinde aproape toată ţara, exceptând regiunile nordice şi centrale unde vor fi pe arii mai restrânse. Vor fi ploi, dar trecător şi lapoviţă în dealurile subcarpatice şi în nord-est, iar la munte se vor semnala precipitaţii mixte. În sudul şi sud-estul teritoriului, cantităţile de apă vor atinge cu totul izolat 10…15 l/mp. În nordul Moldovei şi în Transilvania, pe arii restrânse vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare îndeosebi în prima parte a nopţii, când se vor atinge viteze în general de 65…75 km/h în sudul Banatului şi rafale de peste 90 km/h pe crestele Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, spulberând zăpada. Temperaturile minime mai ridicate decât în noaptea precedentă, se vor situa între – 4 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 6 grade pe litoral. Pe arii restrânse, îndeosebi în sud-est se va semnala ceaţă.

VREMEA IN BUCUREŞTI. Cerul va fi noros şi mai ales în a doua parte a nopţii temporar va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimă mai ridicată decât în noaptea precedentă va fi de 3…4 grade. Vor mai fi condiţii de ceaţă.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pentru două săptămâni: Urmează un nou val de ploi şi ninsori

PROGNOZA METEO JOI. În vestul, centrul, nordul şi nord-estul teritoriului vremea va fi în general închisă, cu valori termice diurne apropiate de mediile multianuale. În aceste zone temporar vor fi precipitaţii moderate cantitativ (10…15 l/mp), în prima parte a zilei predominant sub formă de ploaie, apoi îndeosebi în jumătatea de nord a Moldovei, în Maramureş şi local în Transilvania se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare. La munte, treptat vor predomina ninsorile şi local se va depune strat nou de zăpadă, posibil mai consistent în nordul Carpaţilor Orientali şi în Munţii Apuseni. Vor fi condiţii de polei. În regiunile sudice şi sud-estice, cerul va fi temporar noros şi numai pe arii restrânse va mai ploua în special dimineaţa, iar regimul termic se va menţine peste mediile multianuale. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, dar trecător şi la cote mai reduse şi în sud, sud-est, iar spre sfârşitul intervalului şi în nord-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 grad în nordul Moldovei şi 11…12 grade în sudul Dobrogei şi al Munteniei, iar cele minime se vor situa între -3 şi 5 grade.

VREMEA IN BUCUREŞTI. Vremea va fi caldă pentru această dată. Cerul va prezenta înnorări şi mai ales la începutul zilei va mai ploua slab. Vântul va deveni în general moderat. Temperatura maximă va fi de 9…10 grade, iar minima se va situa în jurul valorii de 2 grade.

PROGNOZA METEO VINERI. În jumătatea de nord a ţării cerul va fi mai mult noros şi mai ales ziua se vor semnala precipitaţii slabe, iar valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale. În Maramureş şi la munte va ninge, în Transilvania şi Moldova local vor fi mai ales ninsori, iar în Crişana, pe arii restrânse vor fi precipitaţii mixte. Vor fi condiţii de polei. În restul teritoriului, vremea va fi caldă şi în general frumoasă, cu cer variabil şi doar cu totul izolat condiţii pentru ploi slabe trecătoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, iar trecător şi în regiunile sudice şi nord-estice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 grade în nordul Moldovei şi 12…13 grade, izolat în Oltenia şi Muntenia, iar cele minime se vor situa între -5 şi 3 grade, cu valori uşor mai scăzute în depresiunile intramontane din nord şi centru. În zonele joase, mai ales noaptea, izolat se va semnala ceaţă.

VREMEA IN BUCUREŞTI. Vremea va fi în general frumoasă şi caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat ziua, apoi va slăbi treptat din intensitate. Temperatura maximă va fi de 11…12 grade, iar minima va fi de -2…0 grade. Noaptea vor fi condiţii de ceaţă.

PROGNOZA METEO SAMBATA. Valorile termice se vor situa în general peste mediile multianuale în regiunile sudice şi sud-estice, în timp ce, în restul teritoriului acestea vor fi apropiate de cele normale pentru această dată din an. Cerul va avea înnorări, mai accentuate seara şi noaptea, când treptat dinspre sud-vest aria precipitaţiilor se va extinde, urmând a cuprinde local jumătatea de sud a ţării şi pe arii mai restrânse zonele de munte. Precipitaţiile vor fi mai ales sub formă de ploaie, în timp ce la munte vor fi precipitaţii mixte, ce vor putea favoriza depuneri de polei, iar în zona înaltă vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări îndeosebi în a doua parte a nopţii în regiunile sud-estice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 şi 10 grade, iar cele minime se vor situa între -7 şi 4 grade. În zonele joase de relief, mai ales dimineaţa izolat se va semnala ceaţă.

VREMEA IN BUCUREŞTI. Nebulozitatea se va accentua treptat şi îndeosebi în a doua parte a nopţii vor fi precipitaţii predominant sub formă de ploaie. Vântul va sufla slab şi moderat pe parcursul zilei apoi se va intensifica treptat. Regimul termic, va fi în continuare caracterizat de valori mai ridicate decât cele climatologic specifice acestei date din an, urmând astfel a se înregistra o maximă în jurul valorii de 9 grade şi o minimă de 1…3 grade. Mai ales dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă.

PROGNOZA METEO DUMINICA. Vor fi înnorări în cea mai mare parte a ţării, mai accentuate şi persistente însă în sud şi sud-est, precum şi la munte, unde local şi temporar se vor semnala precipitaţii. Acestea vor fi mai frecvente pe parcursul zilei când se vor semnala mai ales ploi, iar la munte va ninge, apoi treptat acestea vor fi în restrângere dar cu tendinţă de transformare pe arii restrânse în lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sud-est. Temperaturile maxime, în general apropiate de cele climatologic specifice acestei date din an vor fi cuprinse între -1 şi 8 grade, iar cele minime în general între -6 şi 0 grade.

PROGNOZA METEO LUNI – MIERCURI. Până spre mijlocul intervalului valorile termice se vor situa în general în jurul mediilor climatologic specifice acestei perioade din an, apoi vor creşte uşor şi treptat în special în sud şi sud-est. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi relativ scăzută.