PROGNOZA METEO. Vremea perfectă la mare, ploi în rest

PROGNOZA METEO. Cei care vor alege litoralul în acest sfârşit de săptămână vor fi cei mai câştigaţi, în condiţiile în care în restul ţării ploile vor domina.

10 iul. 2014, 13:22
PROGNOZA METEO. Vremea perfectă la mare, ploi în rest

PROGNOZA METEO. Vineri tot instabilă rămâne vremea şi se mai şi răceşte în mare parte din ţară. Aversele torenţiale vin cu tot cortegiul de fenomene asociate, fulgerele, viejliile şi grindină vor fi prezente pe parcursul zilei în majoritatea regiunilor. Iar în jumătatea de nord a ţării şi în zona de munte cantităţile de apă vor depăşi local 20…25 l/mp şi izolat 40…50 l/mp. Temperaturile maxime rămân apropiate de normele perioadei doar în Moldova, Bărăgan şi Dobrogea, în rest va fi mai răcoare decât ar trebui pentru luna lui Cuptor, cu valori de la 20 de grade în depresiuni până la 30 în estul ţării.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea se răceşte, vineri, adesea norii acoperă cerul şi aduc ploi în reprize, cu tunete, fulgere şi scurte intensificări de vânt, aşa că la amiază nu vor fi mai mult de 25….26 de grade.

Citeşte şi COD GALBEN în aproape toată ţara

PROGNOZA METEO. Sâmbătă, în vestul, centrul şi nordul ţării, precum şi la munte, va ploua pe arii extinse, vor fi descărcări electrice şi se menţin condiţiile de grindină. În sud şi sud-est însă, doar pe alocuri, mai ales prin zonele deluroase, apar astfel de fenomene. Iar vântul se arată mai sprinten prin sudul ţării şi zona de munte, dar şi în celelalte regiuni în timpul ploilor. Cât despre temperaturi, doar în est sunt valori normale de iulie, în rest rămâne destul de răcoare, cu maxime de la 19 grade în Dealurile de vest, până la 30 de grade, izolat, prin Dobrogea şi Moldova.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea se îndreaptă sâmbătă, soarele predomină şi doar vântul se arată mai agitat. La amiază vor fi aproximativ 27 de grade la umbră, un pic mai răcoare decât ar trebui la această dată calendaristică.

Citeşte şi Ploile aduc inundaţii. Harta râurilor vizate

PROGNOZA METEO. Duminică, în nordul şi centrul ţării, vor fi innorari temporare şi local ploi de scurtă durată şi descărcări electrice. În celelalte regiuni însă, va fi soare pe săturate şi doar izolat cade o aversă rapidă. Vântul doar pe crestele înalte de munte mai dă semne de agitaţie. Prin urmare, temperaturile mai cresc şi devin potrivite pentru această perioadă a anului, de la 22 de grade în depresiuni până la 31 de grade în sudul ţării.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Duminică va fi o zi frumoasă, cu soare pe săturate, vânt domol şi aproximativ 30 de grade în termometre la amiază.

PROGNOZA METEO. Luni va fi vreme bună, mult soare şi doar pe alocuri la munte şi izolat în rest vor fi câteva ploi scurte şi, posibil descărcări electrice. Vântul rămâne şi el potolit în mare parte din ţară şi doar în zona înaltă de munte pare mai alert, iar maximele zilei se incadrează între 23 şi 32 de grade. Cât despre prima jumătate a săptămânii viitoare, meteorologii ne asigură că tempeaturile nu vor face excese, rămân apropiate de normele perioadei, iar probabilitatea pentru averse cu tunete, fulgere şi vânt agitat va fi mai mare marţi prin vestul şi sud-vestul ţării, apoi doar pe la munte.