PROGNOZA METEO: Vremea rămâne caldă şi frumoasă, în toată ţara

Meteorologii prognozează vreme caldă şi frumoasă şi în zilele următoare. Abia spre sfârşitul săptămânii viitoare, vremea se va răcori puţin în estul şi sudul ţării.

19 oct. 2013, 15:12
PROGNOZA METEO: Vremea rămâne caldă şi frumoasă, în toată ţara

Duminică, vremea se mai încălzeşte uşor în cea mai mare parte a ţării, astfel că maximele termice vor pleca de la 12 grade în Delta Dunării şi vor ajunge la 21 de grade în Banat. Cerul va fi aproape lipsit de nori, în schimb în zonele joase, dimineaţa, pe arii restrânse va fi ceaţă. Vântul se agită din când în când prin regiunile estice şi pe crestele montane, fără să fie însă foarte supărător.

În Bucureşti urmează o zi normală de toamnă, cu aproximativ 17 grade în termometre la amiază, când soarele va domina cerul, după ce în primele ore vor fi condiţii de ceaţă.

Luni, vremea va continua să se încălzească uşor şi va deveni mai caldă decât în mod normal la această dată. Temperaturile se vor avânta în orele amiezii spre 24 în sudul Olteniei, plecând de la 15 grade în Maramureş. Soarele ţine agenda zilei, dar prin regiunile vestice şi la munte se mai ascunde din când în când pe după nori şi doar izolat va ploua slab. Vântul este ceva mai sprinten pe crestele montane, iar în orele dimineţii nu lipseşte ceaţa din zonele mai joase de relief.

Se mai încălzeşte puţin şi în Capitală în prima zi a săptămânii care urmează. Vom ajunge să vorbim despre o vreme mai caldă decât în mod normal la această dată, cu cele 20…21 de grade pe care le vor strânge termometrele. Este o zi însorită, cu puţină ceaţă, eventual, dimineaţa.

Marţi este mai cald decât ar fi de aşteptat în ultima decadă a lunii octombrie. Temperaturile maxime vor fi cuprinse de la 17 grade în depresiuni până la 24 de grade în regiunile sudice şi sud-vestice. Este soare pe aproape întreg parcursul zilei, numai că prin regiunile nord-vestice şi pe la munte, acesta se ascunde printre nori şi izolat pot să apară câţiva stropi de ploaie. Dimineaţa nu lipseşte ceaţa, prezentă local în zonele joase.

Valorile termice vor fi mai ridicate decât mediile climatologice specifice ultimei decade a lunii octombrie şi în Capitală pe parcursul zilei de marţi. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade. Soarele domină cerul, vântul adie uşor, iar dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă.

La mijlocul săptămânii viitoare şi în a doua sa parte vremea se răcoreşte puţin în estul şi sudul ţării, dar va rămâne uşor mai caldă în restul teritoriului. În zonele joase, mai ales în regiunile extracarpatice, îndeosebi dimineaţa şi noaptea se va semnala ceaţă asociată izolat cu burniţă sau ploaie slabă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 13 şi 24 de grade.

Citeşte şi PROGNOZA METEO PE TREI LUNI