PROGNOZA METEO. Vremea se încălzeşte, dar din a doua jumătate a săptămânii vin ploile

PROGNOZA METEO. Vremea va fi rece pentru această perioadă din an în cea mai mare parte a țării, astfel că temperaturile minime se vor încadra, la noapte, între -6 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 10...11 grade pe litoral și în Dealurile de Vest. Cerul va fi parțial noros în extremitatea de est-sud-est a teritorului, iar spre dimineață în cea de nord-vest, iar vântul va sufla slab până la moderat. Se va produce brumă local în Transilvania și Moldova și pe spații restrânse în Muntenia și în Oltenia, iar în zonele joase, în special în depresiuni, se va forma ceață. La Bucureşti, vremea va fi în continuare rece pentru începutul lunii octombrie, cu o temperatură minimă de 5 grade, mai scăzută în zona preorășenească, spre 1 grad. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul în general slab.

RomaniaTV.net
02 oct. 2017, 11:31
PROGNOZA METEO. Vremea se încălzeşte, dar din a doua jumătate a săptămânii vin ploile

PROGNOZA METEO MARŢI. Valorile termice vor fi în creștere în toată țara, totuși vremea va fi încă rece în primele ore ale zilei în majoritatea zonelor. În jumătatea de nord-vest, cerul va avea înnorări trecătoare ziua, dar mai accentuate pe timpul nopții când va ploua. Vor fi mai ales averse, posibil însoțite izolat de descărcări electrice, iar pe spații mici în zona Munților Apuseni, în nordul Carpaților Orientali și în Maramureș cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp. În restul teritoriului, cerul va fi variabil și se va semnala ceață, izolat în orele dimineții și cu caracter local în a doua parte a nopții. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, în Moldova, Banat și Crișana, iar în vest-nord-vest, de scurtă durată și asociat ploilor, noaptea. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 grade in esrtul Transilvaniei și 24 de grade in Banat, iar cele minime între 3 și 13 grade, mai scăzute, spre -4 grade, în estul Transilvaniei unde se va produce brumă.

PROGNOZA METEO MARŢI. În BUCUREŞTI, temperatura aerului va crește până la valori apropiate de cele normale la această dată, totuși vremea va fi încă rece în primele ore ale zilei. Cerul va fi variabil, vântul va sufla în general slab, iar spre sfârșitul nopții se va semnala ceață. Temperatura maxima va fi de 20…21 de grade, iar cea minimă de 7…8 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Valorile termice se vor situa în jurul celor climatologic specifice în prima decadă a lunii octombrie, astfel că maximele se vor încadra între 14 grade in estul Transilvaniei și 24 de grade în sudul, sud-estul Munteniei, iar cele minime în general între 4 și 12 grade. Cerul va avea înnorări temporare și va ploua slab local în centru și în nord-est și izolat în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte și în sud-vest. Pe arii restrânse, dimineața și noaptea, se va forma ceață.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Încălzirea ușoară a vremii va continua, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul a 23 de grade, iar cea minimă va fi de 7…9 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în cursul zilei, iar vântul va sufla slab și moderat. Vor fi condiții de ceață dimineața și noaptea.

PROGNOZA METEO JOI. Vremea se va încălzi ușor, astfel că, în aproape toată țara, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă din an. Cerul va fi variabil, cu înnorări în a doua parte a nopții în regiunile din vestul și nordul teritoriului, unde va ploua pe arii restrânse. Vântul va fi slab și moderat, cu intensificări în vest și nord-vest, dar și pe litoral, iar la munte va sufla tare. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 15..16 grade in estul Transilvaniei și 25 de grade in sudul si vestul Olteniei, iar cele minime între 7 și 16 grade, mai mici în depresiunile intramontane, spre 2…3 grade. Dimineața și noaptea, vor fi condiții de ceață.
BUCUREŞTI Valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă; maxima va fi de 22…23 de grade, iar minima de 9…10 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

PROGNOZA METEO VINERI. În regiunile din vestul, centrul și nordul țării, vremea se va răci, înnorările vor fi persistente și va ploua, posibil însemnat cantitativ. În restul teritoriului, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit pentru această dată, cerul va fi variabil, cu unele înnorări și pe arii restrânse ploi în a doua parte a intervalului. Vântul va avea intensificări îndeosebi la munte, în estul și în sud-estul țării. În general, temperatura aerului va avea valori maxime între 15 și 26 de grade și minime între 6 și 16 grade. Dimineața și noaptea, vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit în prima decadă a lunii octombrie. Temperatura maximă va fi de 25…26 de grade, iar cea minimă de 10…12 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări în a doua parte a intervalului, când vor fi condiții de ploaie. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări.

De sâmbătă, valorile termice vor fi în scădere, la început în jumătatea de nord-vest, apoi și în restul țării. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în majoritatea zonelor.