PROGNOZA METEO. Vremea se încălzeşte, temperaturile vor fi mai mari decât în mod obişnuit

PROGNOZA METEO. Vremea continuă să se încălzească, astfel că temperaturile ajung să fie peste valorile normale ale acestei perioade. 

RomaniaTV.net
10 ian. 2015, 15:26
PROGNOZA METEO. Vremea se încălzeşte, temperaturile vor fi mai mari decât în mod obişnuit

DUMINICĂ, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3…4 grade în centru şi nord-vest şi 14…15 grade în Oltenia şi în dealurile Munteniei.

Cerul va fi mai mult noros în regiunile intracarpatice unde, mai ales după-amiaza şi noaptea, vor fi precipitaţii, la început ploi şi lapoviţe, apoi vor predomina ninsorile. În restul teritoriului înnorările vor fi temporare şi precipitaţiile, în general slabe cantitativ, vor fi mixte în Moldova şi mai ales ploi în sud.

Izolat vor fi condiţii de polei. Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, dar cu precădere în Oltenia, unde vor fi rafale de 60…70 km/h, iar pe crestele înalte de munte va sufla tare, cu peste 80-90 km/h, viscolind şi troienind zăpada.

Vremea va continua să se încălzească si in Bucureşti, astfel că regimul termic va fi mai ridicat decât normalul acestei date calendaristice. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 10 grade. Va fi soare ziua, dar spre seara se inmultesc norii ce vor lasa pe parcursul noptii precipitaţii slabe, predominant ploi. Vântul va sufla slab şi moderat.

LUNI se raceste din nou, astfel ca marimele termice nu mai depasesc 7…8 grade in regiunile sudice, plecand de la -1 grad în depresiuni.

Cerul va avea înnorări temporare şi mai ales în prima parte a zilei, local vor cădea precipitaţii slabe, mixte în sud-estul ţării şi mai ales ninsori în nord-vest şi în zonele montane. Vântul va avea intensificări la munte, unde pe creste va sufla tare, iar trecător şi în regiunile estice.

Se mai raceste putin si in Capitală, unde prima zi a saptamanii vine cu 6…7 grade in orele amiezii. Norii acopera partial cerul si este posibil sa mai lase precipitaţii slabe, mixte. Vântul sufla cel mult moderat.

MARŢI se face frumos si se incalzeste la loc, asa ca ajungem iarasi sa vorbim despre o vreme mai caldă decât în mod obişnuit pentru această dată. Cerul va fi variabil în nordul ţării şi mai mult senin în rest. Vântul se mai agita putin pe crestele montane înalte, iar maximele termice vor fi cuprinse între -1 grad în Transilvania şi 11..12 grade în sud-vestul ţării. Dimineaţa , în zonele joase, local va fi ceaţă.

Vreme frumoasă anunta meteorologii pentru marti in Capitala, unde cerul va fi mai mult senin, dar dimineaţa este posibil sa fie ceata. Temperatura maximă va fi de 7…8 grade.

La mijlocul saptamanii viitoare, dar si spre sfarsitul ei vremea ramane mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă. Sansele de precipitaţii vor fi mai mari în vestul şi nord-vestul ţării, iar în cursul dimineţilor şi al nopţilor, în zonele joase va fi ceaţă, cu precădere în regiunile extracarpatice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 şi 13 grade.