PROGNOZA METEO. Vremea se înrăutăţeşte şi devine deosebit de rece

PROGNOZA METEO. Meteorologii au anunţat că vremea va începe să se înrăutăţească în următoarele zile, pe alocuri fiind aşteptate chiar lapoviţe şi ninsori, însoţite de vânt puternic.

22 oct. 2014, 16:15
PROGNOZA METEO. Vremea se înrăutăţeşte şi devine deosebit de rece

PROGNOZA METEO. Joi, vremea continuă să se înrăutăţească, astfel încât vom inregistra o răcire semnificativă în sud-vest, unde vremea devine rece pentru această dată, în timp ce în restul ţării temperaturile sunt apropiate de medii, cu maxime de la 6..8 grade în sudul Banatului până la 22….23 în Bărăgan şi în Dobrogea. Norii acoperă cerul şi ploile se extind în cea mai mare parte a ţării. La deal şi la munte precipitaţiile sunt abundente, se vor aduna peste 20…25 l/mp, iar izolat peste 40..60 l/mp. Trecător, pe creste va ninge. Vântul suflă tot mai tare şi local depăşeşte 50… 60 km/h.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Joi, cerul e încărcat de nori şi începând cu amiaza plouă temporar, iar vântul e tot mai turbulent. Maximele sunt încă apropiate de normalul termic al perioadei, în jur de 19 grade.

AVERTIZARE COD GALBEN. Vremea se răceşte în toată ţara. Vor fi PLOI, VIJELII, LAPOVIŢĂ ŞI NINSOARE

PROGNOZA METEO. Vineri, ploile continuă, mai ales în nord, în est şi în sud-est  dar local şi în celelalte zone. La deal şi la munte, precum şi în nord-est se vor acumula peste 20 l/mp şi izolat peste 40 l/mp. În Carpaţii Orientali, precum şi în jumătatea nordică a Moldovei ploile continuă să se transforme în lapoviţă şi ninsoare, dar trecător ninge pe crestele celorlalte masive. Vântul suflă destul de tare, mai ales în sud, în est şi la munte, chiar şi cu peste 50..60 km/h. Temperaturile scad accentuat în cea mai mare parte a ţării şi vremea devine rece pentru această dată, chiar deosebit de rece în nord-est, ceea ce înseamnă maxime de la doar 2 grade în nordul Moldovei până la 16 în sudul litoralului.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Se răceşte accentuat şi în Bucureşti, cerul va fi noros şi mai plouă slab, temporar. Vântul e încă destul de turbulent şi amplifică senzaţia de rece resimţită oricum la maxime de doar 9…11 grade.

PROGNOZA METEO. Sâmbătă precipitaţiile se retrag din zona ţării noastre, doar în sud şi în sud-vest mai plouă slab, la munte izolat mai ninge, dar răcirea continuă în sud, în est şi în centru, precum şi la deal şi la munte, unde vorbim despre o vreme deosebit de rece pentru această perioadă. Meteorologii anunţă maxime de la doar 0 grade în nordul Moldovei până la 14 grade în nord-vest, aşadar în bună parte a ţării vor fi valori potrivite mai degrabă pentru prima decadă a lunii decembrie. Vântul mai are intensificări în sud-est şi la munte.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Sâmbătă e o zi cu vreme foarte rece, până la amiază mercurul din termometre abia dacă ajunge la 4…6 grade. Mai sunt ceva înnorări, iar vântul suflă suficient cât să mai amplifice senzaţia de frig.

PROGNOZA METEO. Duminică, temperaturile cresc uşor în regiunile extracarpatice, dar vremea e încă rece, chiar deosebit de rece în nord-est şi în estul Transilvaniei, pentru că în depresiuni ziua începe chiar cu temperaturi la limita gerului. Ceva nori mai trenează peste sud şi sud-est unde mai pot cădea izolat ploi slabe, în rest cerul e mai mult senin. În zonele joase revine pe alocuri ceaţă. Vremea rămâne rece, chiar deosebit de rece noaptea şi dimineaţa şi în prima jumătate a săptămânii viitoare. Şansele de ploi sunt mici, dar va fi ceaţă în zonele joase.