PROGNOZA METEO. Vremea se menţine ÎNCHISĂ. Nu scăpăm prea curând de ploi

PROGNOZA METEO. Vremea se va rãci uşor, astfel cã temperaturile maxime se vor încadra între 13 grade in estul Transilvaniei şi 20 de grade in vest si sud-vest. Cerul va fi temporar noros şi va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat.

03 mai 2016, 12:47
PROGNOZA METEO. Vremea se menţine ÎNCHISĂ. Nu scăpăm prea curând de ploi

MIERCURI. Înnorãrile vor persista şi va ploua în majoritatea zonelor. În sudul şi estul ţãrii, precum şi la munte, ploile se vor semnala pe arii extinse, iar în Muntenia, Dobrogea, sudul şi centrul Moldovei şi în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali cantitãţile de apã cumulate vor depãşi local 20…25 l/mp. La munte, la altitudini de peste 1700 m, precipitaţiile vor fi şi sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Vântul va sufla moderat, cu intensificãri în est şi în sud-est, cu viteze de 55…65 km/h, dar şi în zona montanã, unde rafalele vor depãşi 70 km/h. Temperaturile maxime, în general cu mult mai scãzute decât cele obişnuite ale datei, se vor încadra la nivelul întregii ţãri între 11 grade in nordul Munteniei şi 22 de grade in Crisana si Maramures.

BUCURESTI: Vremea se va menţine închisã şi deosebit de rece pentru acestã datã. Mai ales în prima parte a intervalului, temporar va ploua, iar vântul va mai prezenta unele intensificãri. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 14 grade.

JOI. Valorile termice diurne, în creştere faţã de ziua anterioarã îndeosebi în regiunile extracarpatice, se vor apropia de mediile climatologic specifice acestei date din an, astfel cã se vor înregistra maxime cuprinse între 15 grade in depresiunile Carpatilor Orientali şi 23 de grade in Campia de Vest. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare şi ploi locale, mai ales ziua, în sudul, centrul şi estul ţãrii, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în special în Moldova, Dobrogea şi la munte, unde vor fi intervale de timp în care la rafalã se vor depãşi viteze de 50…55 km/h.

BUCURESTI: Vremea se va încãlzi, astfel cã se vor înregistra temperaturi apropiate de cele normale ale acestei date. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare îndeosebi în cursul zilei, când trecãtor va ploua slab, iar vântul va avea unele intensificãri. Temperatura maximã va fi de 19…20 de grade.

VINERI. Regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de cele specifice primei decade a lunii mai. Cerul va fi variabil în regiunile intracarpatice, unde va ploua izolat, mai ales dupã-amiaza. În restul ţãrii vor fi înnorãri şi, temporar, averse locale posibil însoţite de descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri ziua în estul, nordul şi centrul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 grade in depresiunile Carpatilor Orientali şi 23 de grade in Campia de Vest.

BUCURESTI: Regimul termic va fi caracterizat de valori specifice primei decade a lunii mai. Cerul va avea înnorãri temporare şi va ploua slab, mai ales în a doua parte a intervalului. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi în jurul a 20 de grade.