PROGNOZA METEO. Vremea se răceşte şi apar PLOILE

PROGNOZA METEO. Meteorologii prognozează pentru următoarele zile o răcire a vremii, iar ploile îşi vor face apariţia, pe alocuri, acestea urmând să se transforme în furtuni.

15 oct. 2014, 13:12
PROGNOZA METEO. Vremea se răceşte şi apar PLOILE

PROGNOZA METEO. Joi, deşi se răceşte vremea în majoritatea regiunilor, se vor înregistra totuşi temperaturi mai ridicate decât ar fi normal, îndeosebi în partea de sud-est a ţării. Temporar, cerul va avea înnorări accentuate şi vor cădea mai ales averse, însoţite trecător de descărcări electrice în Banat, Maramureş, Transilvania şi local în restul teritoriului. Mai ales în zona de munte, pe arii restrânse, cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp. Vântul este mai nervos în centru, sud şi est, iar la munte suflă cu putere. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 grade în depresiuni şi în Dealurile de Vest şi 27 de grade în Dobrogea continentală.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Joi, vremea rămâne mai caldă decât în mod normal la această dată, unde temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade. Din când în când norii acoperă cerul şi, mai ales după-amiaza şi seara, vor fi averse slabe, iar vântul prinde putere faţă de zilele liniştite de până acum.

PROGNOZA METEO. Cerul rămâne acoperit de nori şi vineri când va ploua pe arii relativ extinse, mai ales după-amiaza şi în prima parte a nopţii, la început în vestul şi nordul ţării, apoi ploile se vor extinse şi în celelate zone. Şi în această zi este posibil să mai apară fenomene de vară, averse, posibil însoţite de descărcări electrice şi mai ales în zonele de munte, pe spaţii restrânse, cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp. Vântul se agită pe crestele montane. Temperaturile rămân mai ridicate decât în mod normal la această dată în majoritatea regiunilor, astfel că meteorologii anunţă maxime de la 16 grade în estul Transilvaniei şi în Maramureş pana la 25 de grade în Lunca Dunării.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vineri, vremea se menţine mai caldă decât în mod normal în cea de a doua decadă a lunii octombrie. Cerul va fi parţial noros, iar după-amiază şi noaptea plouă. Vântul sufla cel mult moderat, iar maxima termică se va situa în jurul valorii de 23 de grade.

PROGNOZA METEO. Sămbătă, temperaturile scad faţă de ziua precedentă în toate regiunile, vremea devenind uşor mai rece decât în mod normal la această dată în Moldova şi în estul Transilvaniei. Peste jumătatea estică a ţării vor staţiona norii şi local va mai ploua, în timp ce în restul teritoriului aceştia mai lasă loc şi soarelui din când în când, iar ploile îşi fac apariţia pe arii restrânse. Pe crestele montane, trecător, precipitaţiile pot fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul este destul de agitat la nivelul întregii ţări, dar va avea viteze mai mari în estul teritoriului, în sud-vestul extrem şi în zona montană înaltă. Temperaturile maxime pleacă de la numai 11 grade în jumătatea nordică a Moldovei şi se opresc la 22 de grade în Lunca Dunării.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Se răcoreste sâmbătă, iar in cursul zilei, cerul va avea înnorări şi trecător va mai ploua slab. Vântul va sufla cel mult moderat, iar termometrele nu vor strânge mai mult de 18 grade.

PROGNOZA METEO. În ultima zi a săptămânii vremea se îndreaptă, se face frumos, dar temperaturile termice rămân uşor sub mediile climatologice specifice perioadei în regiunile estice şi sud-estice, în timp ce în restul teritoriului vor fi apropiate de acestea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 şi 20 de grade. Începând de luni se încălzeşte şi se face din nou mai cald decât ar trebui să fie în această perioadă a anului, şansele de plaoie vor fi destul de reduse şi numai ceaţa a fi fenomenul meteo de interes pentru începutul săptămânii viitoare va fi ceaţă, posibil să apară în zonele calde de relief, in cursul nopţilor şi al dimineţilor.