PROGNOZA METEO. Vremea se răceşte simţitor. Fenomenele meteo majore sunt ceaţa şi poleiul

PROGNOZA METEO. Meteorologii au anunţat că temperaturile vor scădea simţitor în următoarele zile, iar poleiul şi ceaţa sunt cele mai notabile fenomene meteo zilnice.

26 nov. 2014, 13:25
PROGNOZA METEO. Vremea se răceşte simţitor. Fenomenele meteo majore sunt ceaţa şi poleiul

PROGNOZA METEO. Joi, meteorologii ne anunţă că vremea rămâne rece, chiar deosebit de rece în regiunile extracarpatice. Cerul va fi temporar acoperit de nori ce lasă izolat precipitaţii slabe, mai ales fulguieli, în zona subcarpatică a Moldovei şi Munteniei. Mai ales dimineaţa pe alocuri este ceaţă şi în condiții de umezeală ceva mai ridicată se poate forma polei. Temperaturile maxime vor pleca de la -3 grade, izolat, în Moldova şi  6 grade, local, în vest şi nord-vest.

VREMEA IN BUCURESTI. Joi, nu se încălzește, va fi deosebit de rece, cu cel mult 1 grad în termometre pe tot parcursul zilei. Norii acoperă cerul, dar nu este exclus să zărim şi soarele, dupa aproape două săptămâni, iar vântul nu va avea excese.

Citeşte şi PROGNOZA METEO PE TREI LUNI: Cum va fi vremea de Crăciun şi Revelion

PROGNOZA METEO. Vineri, vremea se anunţă în continuare deosebit de rece atât prin regiunile extracarpatice, cât şi prin depresiuni, în timp ce în vestul teritoriului valorile termice, în creştere faţă de intervalul precedent, vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Cerul va fi mai mult noros, dimineaţa pe alocuri ca fi ceaţă, apoi se extind precipitatiile în cea mai mare parte a ţării şi vor fi predominant sub formă de ninsoare în centru şi est, mixte în sud şi mai ales ploi în vest. Izolat, mai ales în sud, va fi polei. Vântul va fi cel mult moderat, iar temperaturile maxime nu trec de -4 grade în unele localități din Moldova, în timp ce în Banat vor fi cel mult 8 grade.

VREMEA IN BUCURESTI. Vineri, vremea se va menţine rece şi în general închisă, unde ziua este posibil să înceapă cu ceaţă, dar spre seară şi noaptea vor cădea precipitaţii slabe, fulguieli, lapoviţă şi chiar ploaie. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 1 grad.

Citeşte şi Iar NE PRINDE IARNA NEPREGĂTIŢI! Ministrul Transporturilor a făcut un ANUNŢ HALUCINANT în urmă cu puţin

PROGNOZA METEO. În regiunile intracarpatice, temperatura aerului va marca o creştere uşoară pe parcursul zilei de sâmbătă, astfel că regimul termic va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă a anului, în timp ce în restul teritoriului vremea se va menţine deosebit de rece pentru această dată calendaristică. Este soare în nord-vest şi cer innorat în rest. Cad precipitații slabe, sub formă de ninsoare în Moldova, mai ales ploi în Banat şi mixte în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi local în Transilvania, aşa că se poate forma  polei. Vântul prinde şi el putere prin sud-est, sporind senzaţia de rece, mai ales că mercurul în termometre nu trece la amiază de minus 3 grade în Moldova, iar în Dealurile de Vest ajunge până la 9 grade.

VREMEA IN BUCURESTI. Sâmbătă nu prea este rost ca bucurestenii să iasă afară din case. Vremea se va menţine deosebit de rece,  este înnorat şi cad precipitaţii mixte. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 1 grad.

Citeşte şi GER de crapă pietrele în România. HARTA INDICELUI DE RĂCIRE

PROGNOZA METEO. Încheiem săptămâna cu vreme deosebit de rece în regiunile extracarpatice şi normală termic în rest. Sunt aşteptate ceva mai multe precipitatii în sud-vestul şi sudul ţării, atât ploi, cât şi lapoviţe sau ninsori, în timp ce în restul teritoriului stratul de nori este mai puţin consistent, iar precipitaţiile mai puţine, fulguieli în Moldova şi mai ales ploi în Crişana şi Transilvania ceea ce ar putea duce la formarea poleiului. De altfel, primele zile ale săptămânii viitoare nu aduc variaţii importante în ceea ce priveşte temperatura aerului, adică peste zi se vor înregistra cel mult minus 4 grade în unele zone până la 8 grade în partea de vest a teritoriului. Probabilitatea pentru precipitaţii, mixte la începutul intervalului, apoi predominant ninsori, va fi ridicată în sud-vestul şi sudul ţării, unde şi vântul va avea intensificări temporare.