PROGNOZA METEO. Vremea se schimbă radical: Vin ploile

PROGNOZA METEO. Vremea întoarce foaia şi se schimbă radical, fiind aşteptate ploi pe arii extinse. Mai mult, vântul va spori senzaţia de frig.

08 apr. 2014, 13:11
PROGNOZA METEO. Vremea se schimbă radical: Vin ploile

PROGNOZA METEO. Miercuri vremea se schimbă radical în vestul şi în nord-vestul ţării, unde instabilitatea atmosferică e accentuată şi plouă pe arii extinse. În celelalte regiuni, cerul e variabil în prima parte a zilei, apoi şi aici cerul se înnorează treptat şi ploile se extind. Meteorologii spun că vor fi şi averse însoţite de fulgere şi tunete, cantităţile de apă acumulate vor depăşi pe arii restrânse 15, 20 l pe mp, în special la munte, şi tot în zonele montante precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul nu va face excese. Odată cu ploile în regiunile vestice şi nord-vestice avem parte şi de o răcire consistentă în timp ce în sud şi în est e chiar mai cald decât marţi. Meteorologii prognozează aşadar maxime de la 10 grade în nord-vest, în nordul Crişanei şi în Maramureş, până la 25 grade în sudul Munteniei.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Miercuri, vremea e caldă pentru data din calendar, cu maxime de 23, 24 grade. Ziua începe cu doar câţiva nori pe cer, dar după-amiază şi mai ales seara ei strâng rândurile şi aduc averse, posibil însoţite de descărcări electrice şi vânt o idee mai agitat.

Record de avertizări pentru fenomene meteo periculoase în România

PROGNOZA METEO. Joi, vremea se înrăutăţeşte accentuat în sudul şi în estul ţării, unde norii acoperă cerul toată ziua şi aduc ploi pe arii extinse, care vor fi şi mai însemnate cantitativ. În restul ţării cerul e temporar noros şi ploile ocupă arii mai restrânse, cu precădere după-amiază. În zonele de munte vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla mai tare în primele ore în est, dar şi în sud-vest, precum şi pe crestele munţilor. O schimbare radicală a vremii în regiunile estice şi sudice se va produce şi în ceea ce priveşte temperaturile, care vor scădea chiar şi cu mai mult de 10 grade şi astfel vremea va deveni răcoroasă pentru data din calendar, în timp ce în vest maximele cresc uşor. Maximele se vor situa aşadar între 8 grade în Muntenia şi în Moldova şi cel mult 16 grade în vestul Olteniei şi în Banat.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Joi, vremea schimbă foaia destul de repede temperaturile scad, vântul e ceva mai sprinten şi mai ales cu ploaia, aşa că nu uitaţi umbrelele acasă. Răcirea vremii înseamnă maxime de doar 9, poate 11 grade în zonele centrale.

PROGNOZA METEO: Cum va fi vremea de Florii şi de Paşte

PROGNOZA METEO. Vineri, vremea rămâne răcoroasă pentru data din calendar, mai ales în regiunile extracarpatice, cu maxime ce se vor situa doar între 6 grade în nordul Moldovei şi 16 grade în vestul Olteniei, poate şi în nord-vestul ţării. În jumătatea de est a ţării cerul va fi mai mult noros şi pe arii extinse plouă încă, dar destul de slab cantitativ, iar la munte, în masivele mai înalte, vor fi tot precipitaţii mixte. În celalalte regiuni cerul e doar temporar noros şi ploile sunt posibile pe arii mai restrânse. Vântul va fi mai alert la munte.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vineri, vremea rămâne răcoroasă pentru această dată, chiar dacă meteorologii spun că temperaturile cresc uşor faţă de ziua anterioară. Cerul va fi mai mult noros şi temporar plouă slab. Până după-amiază mercurul din termometre ajunge la maxime în jur de 13 grade.

PROGNOZA METEO. Weekendul începe cu înnorări mai consistente şi ploi locale în jumătatea estică a ţării, dar şi cu temperaturi mai mici decât ar fi normal în această perioadă în regiunile extracarpatice. În restul teritoriului doar temporar se mai adună norii şi ploile sunt puţine. În zona montană înaltă mai cad lapoviţă şi ninsoare. Maximele se vor situa în general între 7 grade în Moldova şi 20 grade în vestul Olteniei. De Florii, vremea începe să se încălzescă, maximele sunt în jur de 20 grade în sud, iar şanse mai mari de ploaie sunt duminică si luni, pe arii restrânse, mai ales dupa-amiaza şi seară.