PROGNOZA METEO. Vreme caldă în weekend

PROGNOZA METEO. Valorile termice vor continua să crească, astfel încât vremea va deveni caldă pentru această dată, deosebit de caldă în regiunile vestice și pe arii mai restrânse în cele centrale și de sud-est. Sâmbătă, în Capitală temperatură maximă va fi de 11 grade.

01 feb. 2019, 14:57
PROGNOZA METEO. Vreme caldă în weekend

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
01.02.2019 ORA 20 – 02.02.2019 ORA 08

ÎN ŢARĂ
În regiunile vestice și nord-vestice, vremea va fi caldă, cu înnorări și doar trecător și izolat, posibil ploi slabe, iar
vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare, locale în zonele montane aferente, în special pe creste, precum și în Banat și pe arii mai restrânse în Crișana. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, dar local cu nebulozitate joasă și ceață, iar vântul va fi în general slab, cu unele intensificări în zonele montane înalte. Temperaturile minime vor avea valori de la -8…-7 grade în estul Transilvaniei, până la 7…9 grade în Dealurile de Vest.

LA BUCUREŞTI
Cerul va fi variabil, vor fi condiții de ceață, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de -2…0 grade.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
02.02.2019 ORA 08 – 03.02.2019 ORA 08

ÎN ŢARĂ
Valorile termice vor continua să crească, astfel încât vremea va deveni caldă pentru această dată, deosebit de caldă în regiunile vestice și pe arii mai restrânse în cele centrale și de sud-est. În jumătatea de vest a țării înnorările vor fi temporare, iar izolat și trecător vor fi posibile ploi slabe. În restul teritoriului cerul va fi variabil, dar local dimineața și mai ales noaptea va fi ceață și nebulozitate joasă stratiformă, posibil asociate cu burniță.
Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în regiunile vestice și la munte, cu viteze mai mari în Banat, sudul Crișanei și pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 5 și 15 grade, iar cele minime între -3 și 7 grade, mai ridicate în Dealurile de Vest spre 10…12 grade, dar izolat ușor mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit, cu o temperatură maximă în jurul valorii de 11 grade și o minimă de 0…2 grade. Cerul va fi variabil și mai ales în a doua parte a nopții va crește probabilitatea de apariție a nebulozității joase sau a ceții. Vântul va sufla în general slab.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
03.02.2019 ORA 08 – 04.02.2019 ORA 08

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi deosebit de caldă mai ales în regiunile intracarpatice și în cele sud-estice, la deal și munte. Cerul va fi temporar noros și local, îndeosebi în prima parte a zilei și noaptea, în zonele joase din sud și est se vor semnala ceață și nebulozitate joasă stratiformă, posibil asociate cu burniță. În cursul nopții înnorările se vor accentua în vestul țării, unde pe arii restrânse vor fi ploi și sub formă de aversă. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte, cu precădere pe creste, iar ziua și în vestul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 7 și 17 grade, cu cele mai scăzute valori în zonele cu ceață persistentă, iar cele minime vor fi
cuprinse între -1 și 8 grade, mai coborâte în depresiunile Carpaților Orientali, până în jurul valorii de -5 grade.

LA BUCUREŞTI
Vremea se va menține caldă. Cerul va avea înnorări, mai ales la începutul zilei și noaptea, când vor fi condiții și de ceață. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 9 grade, iar cea minimă va fi de 2…4 grade.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
04.02.2019 ORA 08 – 05.02.2019 ORA 08

ÎN ŢARĂ
Deși valorile termice, cu precădere cele diurne, vor marca o scădere în majoritatea regiunilor, vremea se va menține caldă pentru această perioadă. Îndeosebi în Moldova și local în Muntenia nebulozitatea joasă de tip stratiform va persista pe aproape tot parcursul intervalului și izolat se vor semnala ploi slabe sau burniță. În
celelalte regiuni înnorările vor fi temporare și, în special în regiunile vestice și sud-vestice, pe spații mici va ploua slab. Mai ales dimineața și noaptea, local în zonele joase de relief din sud și est și pe arii mai restrânse în rest va fi ceață. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 4 și 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 și 6 grade.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi în continuare caldă pentru această perioadă. Cerul va avea înnorări și, mai ales dimineața și noaptea, va fi ceață. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar cea minimă va fi de 3…4 grade.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
05.02.2019 ORA 08 – 06.02.2019 ORA 08

ÎN ŢARĂ
Valorile termice se vor menține mai ridicate decât mediile multianuale. Cerul va fi temporar noros, iar în vestul și sud-vestul țării, pe arii restrânse va ploua slab. Local în regiunile extracarpatice și izolat în rest, mai ales dimineața și noaptea, va fi ceață și trecător burniță. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 4 și 12 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 și 5 grade.

LA BUCUREŞTI
Cerul va avea înnorări și, mai ales dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 7 grade, iar cea minimă va fi de 2…3 grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU INTERVALUL
06.02.2019 ORA 08 – 09.02.2019 ORA 08

ÎN ŢARĂ
Temperatura aerului va continua să scadă ușor, dar se va menține în jurul normelor climatologic specifice acestei perioade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată, în special în regiunile vestice și sudice.

LA BUCUREŞTI
Temperatura aerului va continua să scadă ușor, dar se va menține în jurul mediilor multianuale. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în creștere.