PROGNOZA METEO. Vremea va fi călduroasă, dar ploile îşi mai fac apariţia din când în când

PROGNOZA METEO. Mercurul din termometru va urca până la 33 de grade, aproape de pragul caniculei, însă vremea va continua să fie instabilă, ploile putând să-şi facă apariţia, dar mai slab cantitativ.

28 iul. 2014, 13:02
PROGNOZA METEO. Vremea va fi călduroasă, dar ploile îşi mai fac apariţia din când în când

PROGNOZA METEO. Marţi, în jumătatea de vest a ţării şi în zona de munte vor mai fi intervale de timp cu manifestări de instabilitate atmosferică, dar cu caracter local şi la intensitate mai redusă faţă de zilele precedente. Astfel, cerul va prezenta înnorări temporar accentuate şi local se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat vor fi condiţii de grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp. În restul teritoriului cerul va fi variabil şi fenomene caracteristice instabilităţii atmosferice se vor semnala pe areale restrânse. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 şi 30 de grade, mai ridicate – până în jurul a 33 de grade – în regiunile sud-estice, unde şi disconfortul termic va fi destul de accentuat.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Marţi, vremea va fi călduroasă, dar uşor instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, iar probabilitatea pentru averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului va fi mai ridicată în partea a doua a zilei. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe două săptămâni

PROGNOZA METEO. Miercuri ploile se restrâng, semnificativ chiar, vorbim despre înnorări temporare după-amiază, când aşteptăm şi ceva ploi de scurtă durată însoţite de fulgere şi tunete în zonele montane şi submontane. În rest vorbim despre o vreme frumoasă, cu cerul variabil şi doar izolat ploi de vară şi descărcări electrice. în noaptea de miercuri spre joi însă aversele mai puternice însoţite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului, izolat chiar şi de grindină, revin în sud-vestul ţării. Până atunci maximele se vor situa între 28 grade pe litoral şi în estul Transilvaniei şi 34 în sudul şi în sud-estul extrem al Munteniei, unde disconfortul termic va fi mai accentuat.

Citeşte şi COD PORTOCALIU şi GALBEN de inundaţii. Harta zonelor vizate

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vreme călduroasă şi pentru bucureşteni miercuri, când soarele va domina destul de autoritar cerul şi drept urmare mercurul urcă în termometre până la 32..33 grade la umbră. Vântul îşi face simţită prezenţa, dar nu prea reuşeşte să răcorească atmosfera.

PROGNOZA METEO. Joi, vremea va fi instabilă în vest şi în sud-vest, unde norii cu mare dezvoltare verticală acoperă temporar cerul şi aduc averse ce vor avea şi caracter torential, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. În celelalte regiuni vremea  va fi în continuare călduroasă, iar ploi de vară şi descărcări electrice vor fi doar izolat, după-amiază. Maixmele se vor situa între 27 grade în sud-vest şi 34 de grade în sudul Munteniei.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Joi, bucureştenii nu scapă de temperaturile tropicale, meteorologii anunţă maxime în jur de 32 valorii. Norii îşi fac drum pe cer, dar şansele de averse şi descărcări electrice nu sunt prea mari.

PROGNOZA METEO. Vineri mai cad ploi de vară însoţite de descărcări electrice şi vânt turbulent în vest şi în sud-vest, în timp ce în restul ţării doar izolat mai aşteptăm, astfel de fenomene vor fi doar izolate. Maximele se vor situa în general între 29 şi 34 grade. De sâmbătă până la începutul săptămânii viitoare e mai cald decât în mod normal în prima săptămână a lunii august, maximele pot atinge chiar pragul caniculei în sud-est, unde disconfortul termic va fi accentuat. Ploile vor fi puţine mai ales în zonele de munte.