PROGNOZA METEO. Vremea va fi deosebit de rece la sfârşit de săptămână

PROGNOZA METEO. Vremea va continua să se răcească şi va deveni uşor mai rece decât ar fi normal pentru această dată. Sâmbătă va ninge pe arii restrânse în Dobrogea, estul Munteniei, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură. Duminică, cerul va fi mai mult noros şi temporar va ninge, în general slab cantitativ, la munte, în vest, în centru şi în nord ţării. Luni, maximele pleacă de la minus 6 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi ajung la 3 grade în sudul litoralului.

06 feb. 2015, 17:22
PROGNOZA METEO. Vremea va fi deosebit de rece la sfârşit de săptămână

PROGNOZA METEO. Sâmbătă, vremea va continua să se răcească şi va deveni uşor mai rece decât ar fi normal pentru această dată în regiunile extracarpatice. În cursul zilei, înnorările vor persista în jumătatea sudică a ţării, unde, mai ales până în orele după-amiezii, va continua să ningă, iar pe arii restrânse în Dobrogea, estul Munteniei, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, ninsorile vor fi mai însemnate cantitativ şi se va depune strat nou de zăpadă. Vântul va prezenta intensificări în prima parte a zilei în sud-estul teritoriului, iar noaptea pe crestele montane, cu rafale de până la 45-55 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada. Noaptea, nebulozitatea se va accentua treptat în vest, centru şi nord, dar numai pe spaţii mici, îndeosebi la munte, va ninge slab. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 şi 3 grade, iar cele minime se vor încadra, în general, între -9 şi -2 grade.

VREMEA ÎN CAPITALĂ. În Bucureşti, vremea va continua să se răcească şi va deveni uşor mai rece decât ar fi normal pentru această dată. Cerul va avea înnorări şi până spre orele după-amiezii va continua să ningă, în general slab, iar vântul va mai avea intensificări temporare viscolind şi spulberând ninsoarea, cu viteze de până la 45-50 km/h, cu precădere dimineaţa. Seara şi noaptea, vântul va sufla slab şi moderat, iar condiţiile de ninsoare vor fi reduse. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 0 grade, iar cea minimă va fi de -8…-6 grade.

PROGNOZA METEO. Duminică, aşteptăm o vreme uşor mai rece decât în mod obişnuit în această perioadă, cu maxime cuprinse între -4 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi cel mult 3 grade pe litoral. Cerul va fi mai mult noros şi temporar va ninge, în general slab cantitativ, la munte, în vest, în centru şi în nord ţării, iar noaptea ninsorile ajung şi în sud şi sud-est şi pe arii mai restrânse în restul zonelor. Vântul sufla alert în toate regiunile şi, în special, la munte, în Banat şi Oltenia se mai depăşesc 50 km/h, aşa că zăpada continuă să fie spulberată.

VREMEA ÎN CAPITALĂ. În Bucureşti, vremea va fi uşor mai rece decât în mod normal în prima decadă a lunii februarie, cu maxime de doar 1-2 grade. Cerul va avea înnorări, iar spre seară şi noaptea temporar revin ninsorile, slabe, iar vântul suflă moderat.

PROGNOZA METEO. Luni aşteptăm temperaturi mai scăzute decât mediile climatologice specifice acestei perioade, cu maxime ce pleacă de la minus 6 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi ajung la 3 grade în sudul litoralului. Cerul va fi temporar noros şi va ninge, în general slab, în zonele de munte şi pe arii mai restrânse în restul teritoriului. Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze ce vor depăşi local 45-50 km/h.

VREMEA ÎN CAPITALĂ. În Bucureşti, vremea va fi mai rece decât în mod normal. Meteorologii prognozează pentru după-amiză maxime de cel mult un grad. Norii mai acoperă temporar cerul şi trecător mai ninge slab. Vântul nu trece de moderat, dar accentuează puţin senzaţia de frig.

CITEŞTE ŞI: Avertizare COD GALBEN de NINSORI şi VISCOL. Sandu (ANM): E posibil să fie emis COD PORTOCALIU în sudul ţării