PROGNOZA METEO: Vremea va fi mohorâtă, însoţită de ploi şi de burniţă

Joi, vremea se apropie mai mult de normalul datei din calendar. Va predomina o vreme mohorâtă, cu nori mulţi din care temporar plouă sau cade burniţă în cea mai mare parte a ţării, în timp ce în zonele montane precipitaţiile vor fi şi sub de lapoviţă şi ninsoare.

RomaniaTV.net
13 nov. 2013, 21:12
PROGNOZA METEO: Vremea va fi mohorâtă, însoţită de ploi şi de burniţă

Până după amiază, temperatura aerului ajunge la valori maxime cuprinse în general între 6 grade în nordul Moldovei şi în depresiunile intramontane şi 14 grade în Banat.  Vântul este ceva mai alert în sud şi în sud-est şi drept urmare scade uşor temperatura resimţită.

Şi în Capitală va fi o zi cu cerul încărcat de nori plumburii din care trecător plouă slab sau cade burniţă. Vântul suflă moderat, iar până la amiază mercurul din termometre abia dacă ajunge la 10, 11 grade, valoare foarte apropiată însă de normalul datei din calendar.

Deşi suntem la jumătatea ultimei luni de toamnă, regimul termic e încă uşor mai ridicat decât în mod normal la această dată, îndeosebi în regiunile vesticve. Meteorologii prognozează maxime de la 6 grade în nordul Moldovei şi 15 grade în Dealurile de vest. Norii acoperă cerul o bună parte a zilei în regiunile extracarpatice unde, izolat, plouă slab. Doar în Munţii Banatului şi în vestul Carpaţilor Orientali trecător  vor fi precipitaţii mixte. Vântul suflă mai turbulent în sud şi în est.

Şi în Capitală vremea se menţine mohorâtă, dar normală din punct de vedere termic. Soarele rămâne mai toată ziua dincolo de pătură de nori, dar şansele de precipitaţii sunt foarte mici. Vântul să semne de agitaţie din când în când fără să devină supărător. După amiază vine cu maxime în jur de 9 grade.

Sâmbătă, în regiunile extracarpatice temperaturuile rămân foarte apropiate de normalele datei din calendar, dar în celelalte regiuni termometrele arată maxime uşor mai ridicate decât ar fi normal. Înnorări mai consistente aşteptăm în regiunile sudice, dar şansele de ploaie sunt reduse.

La munte vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va creşte în intensitate în sud li in sud-est iar maximele se vor situa între 6 si 14 grade Celsius.

În celelalte regini vremea e mai frumoasă cu cerul variabil şi doar dimineaţă izolat sunt condiţii de ceaţă. După amiază termometrele arată maxime de la 7 grade în Moldova până la 14 grade în nord-vest. Vântul nu pune probleme, abia dacă ajunge la moderat.

În Capitală ziua începe cu mai mulţi nori pe cer dar treptat acestea se mai răresc şi lasă loc pe cer şi soarelui. Drept urmare temperatura creşte uşor faţă de ziua precedentă, până la 10, 11 grade.

Săptămâna se încheie cu vreme în general frumoasă. Pe cer îşi fac drum nori puţini şi inofensivi, iar singurul fenomen meteo al zilei demn de semnalat este ceaţă, prezenţa izolat dimineaţă. De luni meteorologii anunţă o creştere treptată a temperaturilor, mai ales în sudul şi în estul ţării şi vremea deveni caldă pentru această perioada în cea mai mare parte a ţării. Temporar însă va plua însă în toate regiunile, în general slab cantitativ, mai ales la jumătatea săptămânii, iar în zonele montane înalte precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.