PROGNOZA METEO. Vremea vine cu surprize după jumătatea lunii mai

PROGNOZA METEO. Săptămâna se încheie cu vreme frumoasă, care se menţine şi în zilele următoare. Abia spre weekendul următor putem vorbi de o accentuare a instabilităţii atmosferice.

RomaniaTV.net
16 mai 2015, 12:58
PROGNOZA METEO. Vremea vine cu surprize după jumătatea lunii mai

PROGNOZA METEO DUMINICĂ in sud-estul ţării şi în zona Carpaţilor Meridionali şi dealurilor din nordul Olteniei si al Munteniei vremea va fi uşor instabilă mai ales în orele după-amiezei când se inmultesc norii aducatori de ploi de vara, cu fenomene electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Aceste manifestari de instabilitate atmosferica nu vor fi pe arii extinse, dar acolo unde apar este posibil sa aduca la nivel izolat grindină si cantităţi de apă de peste 15 l/mp. În restul zonelor se arata soarele, si numai prin nordul extrem se mai acunde trecator printre norii ce lasa ce lasa putine ploi slabe, nesemnificative. Temperaturile vor porni de la 19 grade in Maramures si pe litoral si se vor opri la 29 de grade in sudul Olteniei.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI duminică va fi caldă şi uşor instabilă. După-amiaza şi la începutul nopţii cerul va fi acoperit din cand in cand de nori si nu sunt excluse si aici ploile de scurtă durată. Vântul va atinge cel mult cote de moderat, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 26 de grade.

PROGNOZA METEO LUNI vom avea parte de vreme frumoasa si insorita. Trecator se arata cativa nori prin regiunile sudice şi pe la munte, unde doar izolat vor fi posibile ploi slabe, de scurtă durată. Vântul abia daca se simte, iar termometrele stang pana dupa-amiaza cam 18 grade in partea de nord a Moldovei si cel mult 28 de grade in Lunca Dunarii.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI Luni va fi o zi frumoasă, cu soare care va străluci generos. Nici vorbă de nori de ploaie, iar temperaturile urcă în termometre până la 24…25 de grade in orele amiezii.

PROGNOZA METEO MARŢI ajungem sa vorbim despre o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării pe fondul masei de aer tot mai cald ce patrunde peste tara noastra, dar si a soarelui insistent. Unele înnorări sunt anuntate abia după-amiaza şi la începutul nopţii când se vor semnala averse şi posibil descărcări electrice pe spaţii restrânse în zona Carpaţilor Meridionali şi izolat în sud şi est, unde şi vântul va prezenta intensificări temporare. Temperaturile maxime vor pleca de la 20 de grade pe litoral şi 30 de grade,in Campia Romana si Campia de Vest.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI va fi în general frumoasă la început de săptămână şi deosebit de caldă pentru această perioadă. Soarele straluceste din plin, iar norii ce se arata sporadic sunt numai de decor. In aceste conditii mercurul in termometre se avanta spre 28…29 de grade.

Aceeaşi vreme caldă va predomina până spre sfarsitul saptamanii viitoare. Ploi vor fi foarte puţine, în special dupa-amiaza, dar la munte si prin nord-vestul tarii, in cursul zilei de miercuri. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 şi 31 de grade.

Weekendul viitor ar putea aduce, însă, o vreme instabilă, în special în jumătatea de vest a ţării, dar si o scadere a valorilor termice.