Prognoza meteo weekend. Cum va fi vremea de referendum

PROGNOZA METEO REFERENDUM. Specialiştii Administraţiei Naţionale de Meteorologie anunţă vreme frumoasă în weekend, în ambele zile dedicate referendumului de redefinire a familiei.

RomaniaTV.net
05 oct. 2018, 16:29
Prognoza meteo weekend. Cum va fi vremea de referendum

LA NOAPTE

ÎN ŢARĂ
Valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât în noaptea precedentã în cea mai mare parte a ţãrii, totuşi vremea va fi încã rece în nord şi în centru, unde izolat se va mai produce brumã; temperaturile minime se vor încadra -4 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 10…11 grade în Dealurile de Vest şi pe litoral. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte, cu viteze mai mari în Munţii Banatului. Spre dimineaţã, pe arii restrânse va fi ceaţã, în special în centru şi în sud-est.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi rãcoroasã; temperatura minimã, uşor mai ridicatã decât în noaptea precedentã, va fi de 6…8 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat.

SÂMBĂTĂ

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi în general frumoasã şi se va încãlzi, iar în vestul, nord-vestul şi centrul ţãrii valorile termice diurne se vor situa peste cele obişnuite în prima decadã a lunii octombrie. Cerul va fi variabil spre senin, cu unele înnorãri în a doua parte a nopţii în extremitatea vesticã şi cea de sud-est. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în Banat şi temporar în Moldova, sudul Transilvaniei şi pe litoral, cu viteze de pânã la 45…55 km/h.

Temperaturile maxime vor fi de la 17…18 grade pe litoral şi în estul Transilvaniei pânã în jurul a 24 de grade în Banat şi Crişana; minimele termice se vor încadra între 4 şi 14 grade, mai coborâte, spre -2 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali. Dimineaţa şi noaptea, pe arii restrânse, în zonele joase de relief va fi ceaţã, cu o probablitate mai mare în depresiuni şi pe litoral.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi frumoasã, dar rãcoroasã dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 20…21 de grade, iar cea minimã de 6…9 grade.

DUMINICĂ

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi în general frumoasã, iar regimul termic va fi caracterizat de valori peste mediile climatologice ale perioadei în majoritatea zonelor ţãrii, exceptând sudul şi sud-estul unde temperaturile se vor situa în jurul normelor. Cerul va fi variabil la senin, cu unele înnorãri în extremitatea vesticã şi cea de sud-est. Vântul va fi moderat în prima parte a zilei în Banat, în Moldova şi pe litoral, iar în restul timpului şi al teritoriului va sufla slab.

Temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 25 de grade, iar cele minime între 4 şi 14 grade, mai coborâte în estul Transilvaniei. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase de relief se va forma local ceaţã.

LA BUCUREŞTI
Vremea se va menţine predominant frumoasã, cu valori termice în creştere uşoarã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab. Temperatura maximã va fi de 21…22 de grade, iar cea minimã de 8…10 grade. Noaptea vor fi condiţii de ceaţã, mai ales în zona preorãşeneascã.

LUNI

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi general frumoasã şi caldã îndeosebi în vest, nord-vest şi centru. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în primele ore ale zilei în regiunile sud-estice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 şi 25 de grade, iar cele minime între 3 şi 14 grade. În zonele joase de relief, dimineaţa şi noaptea, vor fi condiţii de ceaţã.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi în continuare predominant frumoasã, cu cer variabil şi vânt slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimã va fi de 7…10 grade. Dimineaţa, în zona preorãşeneascã vor fi condiţii de ceaţã.

TENDINŢE

MARŢI
Vremea va fi în continuare în general frumoasã, iar valorile termice se vor menţine peste cele normale ale perioadei mai ales în regiunile intracarpatice. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 şi 24 de grade, iar cele minime între 3 şi 14 grade.

MIERCURI – VINERI
Vremea va fi mai caldã decât în mod obişnuit în a doua decadã a lunii octombrie, iar probabilitatea de ploaie va fi în continuare foarte redusă.