PROGNOZA METEO. Weekend însorit, cu şanse mari de ploaie în unele regiuni

PROGNOZA METEO. Sâmbătă, vremea va fi caldă pentru această dată în cea mai mare parte a ţării, dar în jumătatea de vest gradul de instabilitate atmosferică se va accentua treptat. Duminică, in vestul, centrul şi sud-vestul ţării, precum şi în zonele de munte, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, iar valorile termice vor marca o scădere faţă de ziua precedentă. Luni, vremea va fi în general instabilă.

22 mai 2015, 12:28
PROGNOZA METEO. Weekend însorit, cu şanse mari de ploaie în unele regiuni

PROGNOZA METEO. Sâmbătă, vremea va fi caldă pentru această dată, în cea mai mare parte a ţării, dar în jumătatea de vest gradul de instabilitate atmosferică se va accentua treptat. Vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului în Banat, Crişana, iar mai ales spre seară şi în cursul nopţii şi în Oltenia, Transilvania şi în zonele de munte. Izolat cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp şi va cădea grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar manifestări specifice instabilităţii atmosferice vor fi izolate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 de grade în Dealurile de Vest şi în sudul litoralului şi 32 de grade în Lunca Dunării.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Se anunta vreme calda si in Capitala, unde termometrele vor strange aproximativ 30 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări seara şi noaptea, dar fara ploaie. Vântul este destul de agitat in cursul zilei, iar noaptea va slăbi în intensitate.

PROGNOZA METEO. Duminică, in vestul, centrul şi sud-vestul ţării, precum şi în zonele de munte, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, iar valorile termice vor marca o scădere faţă de ziua precedentă. În aceste zone, vor fi înnorări şi se vor semnala averse, descărcări electrice, iar pe arii restrânse, cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi va cădea grindină. Vântul va avea intensificări mai ales pe timpul ploilor, când trecător poate lua aspect de vijelie. În restul teritoriului vremea va fi în continuare caldă, cerul va fi variabil, iar manifestări specifice instabilităţii atmosferice vor fi posibile pe arii restrânse, mai ales spre seară şi noaptea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 de grade în Dealurile de Vest şi 32 de grade în estul Munteniei şi în Moldova.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Bucurestenii au parte si in ultima zi a saptamanii de vreme caldă pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai accentuate spre seară şi noaptea când vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade.

PROGNOZA METEO. Luni, vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice vor continua să scădă uşor în cea mai mare parte a ţării. Înnorările vor fi temporar accentuate şi se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Excepţie vor face Moldova şi Dobrogea, unde astfel de fenomene îşi vor face apariţia la nivel local. Pe arii restrânse cantităţile de apă vor fi mai însemnate, cu precădere în zonele montane, şi izolat va cădea grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17…18 grade în Dealurile de Vest şi 30…31 de grade în Moldova şi Bărăgan.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Si in Bucuresti, se inmultesc norii de furtuna ce aduc averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura aerului, în scădere faţă de ziua anterioară, va avea maxima în jurul valorii de 25 de grade.

PROGNOZA METEO PE TREI LUNI. Cum va fi vremea la VARĂ