PROGNOZA METEO. Weekendul vine cu temperaturi de peste 30 de grade, dar şi cu ploi

PROGNOZA METEO. Meteorologii nu au veşti prea bune pentru următoarele trei zile, fiind aşteptate ploi, dar şi temperaturi ridicate, în unele regiuni de peste 30 de grade.

17 iul. 2014, 13:40
PROGNOZA METEO. Weekendul vine cu temperaturi de peste 30 de grade, dar şi cu ploi

PROGNOZA METEO. Vineri, vremea se va menţine în general instabilă. Vor fi înnorări temporar accentuate şi va ploua, tot cu tunete si fulgere, pe arii extinse în zonele de deal şi de munte, precum şi în partea de nord-estul ţării, local în regiunile sudice şi centrale şi pe arii mai restrânse în rest. Izolat, cantităţile de apă vor fi însemnate şi vor fi condiţii de grindină. Vântul va avea unele intensificări în Moldova, Dobrogea şi Bărăgan, dar pentru scurtă durată şi în celelalte regiuni, în timpul averselor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22…23 de grade în depresiuni şi nordul Moldovei şi 31…32 de grade în Câmpia de Vest.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vineri, vremea rămâne în general instabilă, unde nu vor lipsi intervalele în care cerul va fi înnorat şi plouă, cu tunete, fulgere şi vânt ceva mai alert. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 26 de grade.

PROGNOZA METEO. Pe parcursul zilei de sâmbătă vorbim despre o vreme în general instabilă în estul, sudul şi centrul ţării, precum şi la munte, unde la nivel local vor fi averse şi descărcări electrice. În vest şi nord-vest astfel de fenomene se vor semnala trecător si pe arii destul de mici. Izolat, cantităţile de apă vor fi mai însemnate şi vor fi condiţii de grindină. Vântul va fi destul de nervos pe tot parcursul zilei în estul şi sud-estul ţării şi îşi va face simţită prezenţa şi în celelalte regiuni, în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24…25 de grade în nordul Moldovei şi 32 de grade în Crişana.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Sâmbătă nu scăpăm de ploaie, deşi sunt şanse să se zărească puţin şi soarele, astfel că temperatura se avântă spre 28 de grade.

PROGNOZA METEO. Abia duminică meteorologii anunţă o ameliorare uşoară a vremii. Nu vor lipsi ploile, dar acestea se vor arată după câteva ore bune de soare, cel mai probabil după-amiaza şi seara şi vor prefera zonele montane şi pe spaţii mai restrânse regiunile sudice. În rest, numai izolat sunt anunţate ploi de scurtă durată. Amiaza vine cu temperaturi generoase, de la 25 de grade în depresiunile Carpaţilor Orientali până la 33 de grade în Câmpia de Vest.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Ziua de duminică începe cu soare, dar în a doua parte a zilei se înmulţesc norii şi vor fi posibile ploi de scurtă durată, însoţite de descărcări electrice. Vântul nu este tocmai liniştit, dar termometrele vor strânge suficiente grade până spre seară, respectiv 31…32 de grade.

PROGNOZA METEO. Prima jumătate a săptămânii viitoare va aduce temperaturi apropiate de cele normale pentru ultima decadă a lunii iulie, adică maxime cuprinse, cel puţin pe parcursul zilei de luni, între 27 şi 34 de grade când soarele va ţine agenda zilei, iar ploile vor fi destul de puţine. Începând din cursul nopţii de luni spre marţi instabilitatea atmosferică se va accentua în jumătatea vestică a ţării, iar până joi, sunt aşteptate averse, descărcări electrice şi rafale de vânt îndeosebi în zonele de deal şi de munte, precum şi în jumătatea de vest a ţării.