PROGNOZA METEO. Weekendul vine cu vreme frumoasă şi caldă

PROGNOZA METEO. Ploile se vor mai rări în următoarele zile, iar temperaturile vor creşte până la 34 de grade în unele regiuni.

24 iul. 2014, 13:08
PROGNOZA METEO. Weekendul vine cu vreme frumoasă şi caldă

PROGNOZA METEO. Vineri încă mai vorbim despre vreme instabilă, cu înnorări, averse, descărcări electrice şi rafale de vânt în zonele de deal şi de munte, dar local şi în Transilvania, Moldova, Muntenia si Oltenia, în timp ce în rest ploi de scurtă durată apar doar pe alocuri. Izolat încă sunt de aşteptat cantităţi de apă de peste 15…20 l/mp şi nu lipsesc nici condiţiile de grindină. Iar maximele zilei se încadrează între 25…26 de grade în nordul ţării şi în depresiuni şi 32 de grade în sud-est.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vineri, vremea va fi usor instabilă, se anunţă înnorări temporare şi din nou averse, însoţite de fenomene electrice şi scurte intensificări ale vântului. Însă cu precădere în prima parte a zilei soarele este şi el prezent, aşa că temperatura aerului va atinge 29…30 de grade potrivite pentru data din calendar.

Citeşte şi COD GALBEN de INUNDAŢII. Harta zonelor vizate

PROGNOZA METEO. Sâmbătă va fi vreme călduroasă în mare parte din ţară, cu maxime la amiază de la 26 de grade în estul Transilvaniei până la 34 grade în Muntenia, sudul Moldovei şi Dobrogea continentală. Iar ca aspect, contăm pe soare bună parte din zi şi doar după-amiaza la munte, în nordul şi centrul ţării, iar noaptea în sud-vest, local apar averse cu tunete şi fulgere. În celelalte regiuni însă, doar izolat sunt de aşteptat câteva ploi trecătoare. Vântul dă semne de agitaţie în sud-estul ţării, dar pentru scurt timp şi în celelalte regiuni, asociat averselor.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Sâmbătă va fi o vreme călduroasă, cu 32….33 de grade la umbră în orele amiezii, cu soare pe săturate şi doar câţiva nori risipiţi pe cer în partea a doua a zilei. Fără ploi şi fără vânt alert, o zi frumoasă de vară.

PROGNOZA METEO. Duminică, norii cuprind întreaga jumătate de vest a ţării, dar sunt prezenţi şi peste zonele montane din celelalte regiuni, şi aduc averse şi descărcări electrice. În restul ţării soarele predomină şi doar pe alocuri plouă trecător. Însă vântul devine mai alert la munte, precum şi în regiunile sudice şi sud-vestice, dar şi asociat averselor. Prin urmare, la amiază termometrele vor indica 27 de grade în depresiuni şi 34 de grade în sud-est.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Duminică va fi o vreme călduroasă, însorită şi fără vânt agitat, cu aproximativ 33 de grade la umbră în orele amiezii.

PROGNOZA METEO. Luni rămâne vreme instabilă în jumătatea de vest a ţării, unde aversele sunt prezente la nivel local, dar în celelalte regiuni doar izolat pot să cadă câteva averse însoţite de tunete, fulgere şi câteva rafale de vânt, mai ales la munte. Temperaturile maxime pornesc de la 25…27 de grade în Dealurile de Vest şi din nou ating 34 de grade, la un pas de canicula, în Bărăgan şi Podişul Dobrogei. În următoarele zilei tot în estul şi sud-estul ţării va fi cel mai cald, în timp ce în vest se aşteaptă instabilitate atmosferica mai accentuată, adică ploi în reprize, mai ales în cursul după-amiezelor.