PROGNOZA METEO. Weekendul vine cu vreme instabilă, cu ploi şi furtuni

PROGNOZA METEO. Ultimele două ale săptămâni vor fi domina de ploi şi furtuni, momentele de calm, totuşi, aduc temperaturi mai ridicate, dar suportabile. Vremea se îndreapta de la începutul săptămânii viitoare, cu temperaturi de până la 32 de grade.

11 iul. 2014, 13:40
PROGNOZA METEO. Weekendul vine cu vreme instabilă, cu ploi şi furtuni

PROGNOZA METEO. Sâmbătă, vremea va fi destul severă în unele zone din ţară. În vest, în nord şi în centru instabilitatea atmosferică e încă accentuată şi drept urmare norii întunecă temporar cerul şi lasă averse însoţite de fulgere, tunete. Izolat se mai adună peste 20 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. Şi tot în aceste zone temperaturile vor caracteriza chiar o vreme rece pentru această perioadă. În celelalte regiuni cerul e variabil, doar pentru scurt timp sunt înnorări mai accentuate şi ploi pe arii restrânse, mai ales la deal, iar maximele sunt doar o idee sub cele normale. Vorbim aşadar despre maxime de la 20 grade în estul Transilvaniei până la 30 grade în sud-est. Vântul suflă mai tare în sud şi la munte, dar şi în timpul averselor.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. De vreme răcoroasă încă au parte şi bucurestenii sâmbătă, când meteorologii prognozează în jur de 26 grade după-amiază. Cerul va fi variabil, iar şansele de ploaie reduse, dar vântul e ceva mai turbulent peste zi.

PROGNOZA METEO. Ultima zi a săptămânii vine cu vreme ceva mai bună şi temperaturi în creştere uşoară, mai ales în vest, în nord şi în centru. Soarele împarte cerul cu norii o bună parte a zilei şi doar temporar cerul se înnorează şi cad averse, posibil însoţite de descărcări electrice, local în nord şi în zonele de deal şi de munte şi doar izolat în celelalte regiuni. Vântul nu face excese, iar maximele se vor situa între 23, 24 grade în estul Transilvaniei şi 31 grade şi 31 grade în sudul Olteniei.

Citeşte şi VREMEA LA MARE ŞI LA MUNTE: Ce ne aşteaptă în weekend

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Săptămâna se încheie cu vreme frumoasă. Cerul va fi variabil, vântul cel mult moderat, iar temperaturile cresc faţă de zilele precedente, sunt prognozate 29, chiar 30 grade după-amiază la umbră.

PROGNOZA METEO. Luni ne vom bucura de vreme în general frumoasă, iar temperaturile după-amiezii se apropie semnificativ de cele normale pentru a doua decadă a lunii iulie. Soarele e mai darnic în prima parte a zilei, chiar dacă sunt şi nori pe cer şi doar temporar după-amiază sunt ceva înnorări în sud-vest şi la munte, unde pe arii restrânse cad ploi de scurtă durată însoţite de fenomene electrice şi răbufniri ale vântului. În celelalte zone doar izolat cad averse slabe.

Citeşte şi FURTUNILE fac RAVAGII: Un bărbat luat de viitură, gospodării incendiate de trăsnete, localităţi fără curent

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea va fi frumoasă luni. Pe cer îşi fac apariţia nori puţini şi inofensivi, iar vântul suflp cel mult moderat. La amiazp e destul de cald, în jur de 30 grade la umbră.

PROGNOZA METEO. Marţi vom fi practic la jumătatea calendaristică a verii, dar nu putem spune că soarele domină cerul şi arşiţa e puternică. Deşi vremea e destul de plăcută, cu cerul variabil, vor fi înnorări temporare care pe arii restrânse determină averse şi descărcări electrice, în sud-vest, în sud şi la munte, iar maximele se vor situa între 26 şi 32 grade. De miercuri până spre finalul săptămânii temperaturile rămân apropiate de cele obişnuite în această perioadă, iar şansele de averse, fulgere, tunete şi rafale de vânt sunt mai mari la munte, în estul, dar şi în sudul ţării.