PROGNOZA METEO. Weekendul vine cu vreme rece, vânt şi ploi

PROGNOZA METEO. Sfârşitul de săptămână vine cu vreme de toamnă, relativ rece, ploi şi vânt, pe alocuri.

16 oct. 2014, 11:29
PROGNOZA METEO. Weekendul vine cu vreme rece, vânt şi ploi

PROGNOZA METEO. Vineri, în vestul, centrul şi nordul ţării vor fi înnorări şi temporar va ploua. Vor fi mai ales averse, iar cantităţile de apă vor depăşi izolat 25…30 l/mp. În restul teritoriului cerul variabil la începutul zilei, se va înnora treptat, iar ploile se vor semnala pe arii relativ extinse în special seara şi noaptea. Vântul va sufla în general moderat, cu intensificări în a doua parte a intervalului, în toate regiunile, dar cu viteze mai mari în zona montană înaltă, unde la rafală va depăşi 70 km/h. Valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât în mod normal la această dată în regiunile extracarpatice şi apropiate de normalul perioadei în rest. Maximele se vor situa între 14 grade în Maramureş şi 25 de grade în  sudul Munteniei şi partea continetală a Dobrogei.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vineri, vremea se va menţine mai caldă decât în mod normal în cea de a doua decadă a lunii octombrie. Cerul se va înnora treptat, iar mai ales seara şi noaptea va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificări în a doua parte a intervalului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade.

PROGNOZA METEO. Sâmbătă, valorile termice vor marca o scădere faţă de ziua precedentă în toate regiunile, vremea devenind uşor mai rece decât în mod normal la această dată în nord-est. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 11 grade în jumătatea nordică a Moldovei şi 21…22 de grade în Oltenia şi sud-vestul Munteniei. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în cursul zilei în jumătatea estică a ţării şi în zona de munte, unde local va ploua. Pe crestele montane, trecător, precipitaţiile pot fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va prezenta intensificări în estul teritoriului şi în extremitatea de sud-vest, unde viteza la rafală va depăşi 55 km/h, iar în zona montană înaltă va sufla tare, cu peste 70 km/h.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Sâmbătă, valorile termice vor marca o scădere faţă de ziua precedentă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în cursul zilei, când trecător va  ploua. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 18 grade.

PROGNOZA METEO. Duminică, vremea va fi predominant frumoasă, dar uşor mai rece decât în mod normal pentru această perioadă în regiunile estice şi sud-estice. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 11 în estul ţării şi 20 de grade în vestul tarii.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea va fi predominat frumoasă duminică, dar uşor mai rece decât în mod normal la această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 15…16 grade.

PROGNOZA METEO. Vremea se îndreaptă şi se încălzeşte. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări noaptea în regiunile nordice, unde pe arii restrânse va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 şi 23 de grade.