PROGNOZA METEO. Zilele debutează cu soare, dar se încheie cu furtuni

PROGNOZA METEO. Vremea instabilă va domina următoarele zile. Dimineţile vor fi domina de soare şi temperaturi, însă în cursul serilor îşi vor face apariţia ploile ce pot lua şi caracter de furtuni.

15 iul. 2014, 12:23
PROGNOZA METEO. Zilele debutează cu soare, dar se încheie cu furtuni

PROGNOZA METEO. Miercuri tot instabilă va fi vremea, norii de furtună se adună din când în când îşi fac apariţia aversele cu descărcări electrice în zonele de deal şi de munte, dat şi în centrul ţării şi pe alocuri şi în sud. Către seară şi în noaptea următoare astfel de fenomene vor fi de interes mai ales pentru regiunea Moldovei. Din nou cantităţile de apă depăşesc izolat 25 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. În celelalte regiuni soarele va fi mult mai generos şi doar izolat apar condiţii pentru manifestări de instabilitate atmosferică. Vântul însă va fi mai alert în est şi sud-est şi doar pe arii restrânse, asociat ploilor, în restul teritoriului. Iar la amiază vor fi 24…25 de grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 32 de grade în Câmpia de Vest.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Miercuri, soarele se ascunde din când în când după nori şi este posibil să asistăm la câteva reprize scurte de ploaie, iar vântul nu este tocmai liniştit, chiar dacă nu face excese. La amiază vom avea în termometrele cele aproximativ 29 de grade cuvenite pentru data din calendar.

PROGNOZA METEO. Joi, vremea va fi în continuare instabilă, cu înnorări temporar accentuate şi, mai ales în a doua parte a zilei şi la începutul nopţii, vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului în zonele de deal şi la munte, local în sudul, estul şi centrul ţării şi izolat în rest. Nu vor lipsi nici condiţiile de grindină, iar maximele se vor încadra între 22 de grade în depresiuni şi 31 de grade în vestul ţării.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe două săptămâni

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Joi vor fi înnorări temporare şi, mai ales după-amiaza şi seara, aşteptăm averse, însoţite de tunete, fulgere şi scurte răbufniri ale vântului, iar la amiază vor fi 27…28 de grade in termometre.

PROGNOZA METEO. Vineri tot instabilă rămâne vremea şi, cu precădere după-amiază şi seara, aversele cu fenomene electrice şi vânt agitat vor fi prezente pe arii extinse în zonele de deal şi de munte, la fel şi în Moldova, dar local şi în sudul şi centrul ţării şi numai pe alocuri în rest. Izolat, cantităţile de apă vor fi însemnate şi vor fi condiţii de grindină, iar vântul va fi mai agitat prin Moldova, Dobrogea, estul Munteniei şi pe crestele montane, dar pentru scurt timp şi în celelalte regiuni, în timpul averselor. Iar la amiază vor fi 24 de grade în depresiuni şi 32 în vest.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vineri vorbim despre înnorări, mai accentuate din când în când, şi despre reprize de plaoie pe tot parcursul zilei, cu tunete, fulgere şi vânt agitat. Dar tot se ating 28…29 de grade la amiază, masa de aer tropical de deasupra ţării noastre este instabilă, dar caldă.

PROGNOZA METEO. Nici sâmbătă nu se îndreaptă vremea, rămâne instabilă şi nu lipsesc aversele cu tunete şi fulgere, pe arii extinse în jumătatea de sud a ţării şi în zona de munte. În restul teritoriului va fi ceva mai mult soare, şi astfel de fenomene se vor semnala doar la nivel local, cu precădere în Transilvania, Crişana şi sudul Moldovei. Izolat, cantităţile de apă vor fi însemnate şi vor fi condiţii de grindină. Vântul va avea intensificări în estul şi sud-estul ţării, dar trecător şi în celelalte regiuni în timpul averselor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 de grade în nordul Moldovei şi estul Transilvaniei şi 32 de grade în Câmpia de Vest. Iar meteorologii spun că până miercurea viitoare, temperaturile nu se avântă prea mult, rămân în limite normale pentru jumătatea verii, şi gradul de instabilitate atmosferică se va menţine relativ accentuat.