PROGNOZA METEO pentru zilele următoare. Vremea continuă să fie capricioasă. Iată când va fi cald şi frumos

PROGNOZA METEO. În următoarele zile, vremea va rămâne capricioasă. Abia sâmbătă aspectul termic se va ameliora, însă duminică vremea va deveni din nou instabilă.

08 iun. 2017, 12:50
PROGNOZA METEO pentru zilele următoare. Vremea continuă să fie capricioasă. Iată când va fi cald şi frumos

PROGNOZA METEO. Joi noaptea, vremea va fi în general instabilă în Dobrogea, sudul și centrul Moldovei, cea mai mare parte a Olteniei și Munteniei, precum și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, unde vor fi înnorări și averse însoțite de descărcări electrice. Cantităţile de apă vor depăşi local 15…20 l/mp și izolat 35…40 l/mp. În restul teritoriului cerul va deveni variabil, iar ploile vor fi de interes la începutul nopții, pe arii restrânse în Transilvania. Vântul va sufla cu intensificări îndeosebi în regiunile estice, sud-estice și pe crestele montane, cu viteze la rafală de 50…55 km/h. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 8 și 16 grade, ușor mai ridicate pe litoral până spre 18…19 grade. Spre dimineață, în centru , izolat vor fi condiții de ceață.

BUCUREŞTI. Vremea va fi în general instabilă, cu înnorări şi averse, posibil însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Minima termică va fi de 14…15 grade.

VINERI în jumătatea de sud-est a țării vremea va fi răcoroasă și ușor instabilă, iar în rest va deveni predominant frumoasă și se va încălzi. În cursul zilei cerul va fi variabil, cu înnorări și ploi mai ales sub formă de aversă, posibil însoțite de descărcări electrice, în Dobrogea unde cantitățile de apă mai pot depăși 15…20 l/mp și pe arii restrânse în jumătatea de sud a Moldovei, Muntenia, Oltenia, precum și la munte. Noaptea, cerul va deveni variabil în majoritatea regiunilor și doar în extremitatea de sud-est, izolat vor mai fi posibile ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale în prima parte a intervalului în regiunile estice și sud-estice. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 18 .. 19 grade în Dobrogea și cel mult 28 de grade în Banat, iar cele minime vor fi cuprinse între 4…5 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 16…18 grade pe litoral. Izolat, spre sfârșitul intervalului, vor fi condiții de ceață.

BUCUREŞTI. Vremea va fi răcoroasă și ușor instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi ploi de scurtă durată peste zi. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimă va fi 13…14 grade.

SÂMBĂTĂ. Vremea va fi în general frumoasă în cursul zilei, cu cer variabil și ploi de scurtă durată în special în zonele de munte. Începând cu orele serii instabilitatea atmosferică se va accentua și vor fi înnorări, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului în Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și Moldovei, precum și la munte și pe arii restrânse în celelalte regiuni. Vor fi condiții de grindină, iar izolat cantitățile de apă vor fi însemnate. Temperaturile maxime, mai ridicate decât în ziua precedentă, vor fi cuprinse între 22…23 de grade în estul Transilvaniei și 30 de grade, izolat în Oltenia, iar cele minime se vor situa, între 9 și 18 grade. Dimineața, izolat vor fi condiții de ceață.

BUCUREŞTI. Vremea va fi în general frumoasă și se va încălzi. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în cursul nopții când vor fi condiții pentru averse. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimă va fi de 15…16 grade.

DUMINICĂ. Vremea va fi în general instabilă în sudul, sud-estul, centrul țării și în zonele montane și submontane, unde temporar înnorările vor fi accentuate și, cu precădere în cursul zilei, local vor fi averse și descărcări electrice. Pe suprafețe mici vor fi căderi de grindină și cantități de apă însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala izolat. Vântul va avea unele intensificări în regiunile vestice și sud-vestice și la munte, iar în rest, intensificări de scurtă durată ale vântului vor fi doar în timpul averselor. Valorile termice vor fi mai scăzute decât în ziua precedentă în cea mai mare parte a țării, astfel că, vremea va deveni răcoroasă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 grade în estul Transilvanieie și 26 de grade în Banat, iar cele minime între 8 și 18 grade.

BUCUREŞTI. Vremea va fi în general instabilă și se va răci. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și, mai ales în cursul zilei, vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 23…24 de grade, iar cea minimă de 13…15 grade.

LUNI. Vremea se va încălzi și va deveni în general frumoasă. Doar după-amiaza vor fi înnorări temporare şi local la munte și izolat în rest vor mai fi ploi de scurtă durată. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 29 de grade, iar cele minime, în general, între 9 și 17 grade.

BUCUREŞTI. Vremea se va încălzi și va deveni predominant frumoasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza, dar condițiile de ploaie slabă vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 26 de grade, iar cea minimă va fi de 13…15 grade.

DE MARŢI PÂNĂ JOI. În primele două zile vremea va fi caldă, local călduroasă în zonele de câmpie din vestul și sudul teritoriului, apoi se va răci ușor. Vor fi averse și descărcări electrice, în zonele de munte, iar în a doua jumătate a intervalului, temporar și în restul țării.