PROGNOZA METEO pe trei zile. Vreme frumoasă şi mai caldă decât ar fi normal

Vineri ramane usor mai cald decat ar fi normal la sfarsit de an, desi in sud-vestul tarii inca sunt înnorări şi izolat ploua slab.

RomaniaTV.net
26 dec. 2013, 16:28
PROGNOZA METEO pe trei zile. Vreme frumoasă şi mai caldă decât ar fi normal

In Carpaţii Meridionali şi în Munţii Banatului, la atitudini de peste 1800 m, sunt inca posibile precipitaţii slabe mixte. In rest, doar ceata este de interes, pe arii restranse insa, in zonele joase de relief, mai ales din centrul, estul si sudul teritoriului. Vântul continua sa dea semne de agitatie pe crestele montane si in Banat, iar temerpaturile zilei pornesc de la -2 grade în estul Transilvaniei si ating 14 grade in Dealurile de Vest, Dobrogea şi Bărăgan.

Si in Bucuresti va fi calda, cu o maxima termica de aproximiativ 9 grade la amiaza, desi cerul va avea innorari si in orele diminetii inca sunt conditii pentru putina ceata.

Sambata vremea va fi frumoasă şi caldă in zonele deluroase si montane, dar si in vestul si nord-vestul tarii, unde va fi cer aproape senin. In reigunile extracarpatice insa, vor fi innorari temporare si in zonele joase ceata va fi din nou prezenta dimineata, insa doar pe alocuri, izolat fiind asociata si cu burnita. Intensificarile vantului vizeaza si sambata tot regiunea Banatului si zona de munte, iar maximele zilei pornesc de la 3 grade in depresiuni si ating 14 in Dealurile de Vest.

In Bucuresti ramane mai cald decat in mod obisnuit la aceasta data, aproximativ 8 grade Celsius vor indica termometrele la amiaza, in conditii de cer temporar noros si, posibil, ceva ceata in zori.

CITEŞTE ŞI PROGNOZA PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI: Cum va fi vremea de REVELION

Duminica la deal si munte, ca si in regiunile vestice, vremea va fi in general frumoasa si calda pentru aceasta data din an, cu cerul variabil. In celelalte  regiuni, vor fi temperaturi potrivite pentru data din calendar, in caonditiile persistenţei norilor josi si local a cetii, asociata cu chiciura si, pe alocuri, cu burnita. Cu totul izolat este posibil sa se depuna polei. iar la amiaza termometrele vor indica de la -4 grade în zonele cu ceaţă persistentă din Transilvania până la 12…13 grade în Dealurile de Vest.

In Capitala norii de nivel jos persista peste zi, vantul nici nu se simte si, mai ales dimineata, ceata asociata cu burnita si, posibil, chiciura, este si ea prezenta. Prin urmare temperatura nu depaseste 1…2 grade la amiaza, valori normale pentru sfarsit de decembrie.