PROGNOZA METEO. Temperaturi potrivite pentru luna august în următoarele zile

PROGNOZA METEO. Următoarele zile vor fi dominate de o vreme extrem de călduroasă pentru această perioadă, fiind aşteptate până la 30 de grade Celsius, în unele regiuni. Din păcate, valul de căldură de peste zi va fi urmat de adevărate furtuni în orele amiezii, precipitaţiile fiind ridicate, posibil însoţite de grindină.

23 mai 2014, 13:19
PROGNOZA METEO. Temperaturi potrivite pentru luna august în următoarele zile

PROGNOZA METEO. Sâmbătă se menţin temperaturi ridicate, la amiază vor fi 20 de grade pe litoral, în timp ce în vest şi nord-vest se ating 30 de grade la umbră, o adevărată zi de vară. Şi, dacă în prima parte a zilei predomină soarele, după-prânz încep să se adune nori ce lasă până târziu în noapte averse, însoţite de tunete, fulgere şi vânt în rafale, în zona de munte şi în sud-vestul ţării, dar numai pe alocuri în celelalte regiuni. Şi nu vorbim despre câţiva stropi de ploaie, ci despre mai mult de 20 de litri de apă pe metru pătrat, iar grindina este şi ea de interes în orele amiezii.

Citeşte şi PROGNOZA METEO PE TREI LUNI

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Sâmbătă se mentine vreme caldă, după prânz vor fi aproximativ 26 de grade în termometre, cu mult soare în prima parte a zilei, dar şi înnorări, posibil şi o repriză de ploaie slabă, de scurtă durată, după-amiază. Nu va fi vânt agitat.

PROGNOZA METEO. Duminică tot caldă va fi vremea, dar şi în general instabilă în jumătatea de sud-vest a ţării şi la munte. Vor fi înnorări temporare, mai accentuate după-amiază şi seara, când aşteptăm averse, însoţite de descărcări electrice şi scurte intensificări ale vântului atât la munte, cât şi în Banat, Crişana şi Oltenia, mai ales în zona de deal a acestor regiuni. Şi din nou vorbim despre cantităţi ce depăşesc 20 l/mp şi, de asemenea, despre căderi de grindină. În restul teritoriului, soarele este mult mai prezent şi astfel de fenomene apar doar sporadic, pe alocuri. Prin urmare, la amiază vor fi 22 de grade în sudul litoralului şi 30 de grade, izolat, în Moldova.

Cum va fi VREMEA în această vară PE LITORAL

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Duminică vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit la această dată calendaristică, soarele abia dacă se ascunde după câte un nor inofensiv, ziua se anunţă frumoasă, cu aproximativ 28 de grade în termometre la amiază.

PROGNOZA METEO. Luni va fi, de asemenea, foarte cald, maximele zilei pornesc de la 23 de grade în depresiuni şi ating chiar 31 de grade, ca în luna lui Cuptor, în regiunile noastre estice şi sud-estice. Iar norii purtători de averse cu descărcări electrice şi vânt în rafale apar local în zonele de deal şi munte şi în vestul ţării, şi numai izolat în rest. Pe alocuri va cadea şi grindină, iar cantităţile de apă încă mai pot fi importante.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Prima zi a săptămânii viitoare va fi una tipica de vară, 28…29 de grade la umbra se vor înregistra la amiază, apoi se adună norii, însă condiţiile de ploaie rămân reduse şi nici vântul nu dă semne de agitaţie.

PROGNOZA METEO. Marţi va fi in continuare cald, cu maxime între 23 şi 31 de grade la scara întregii ţări şi cu manifestări de instabilitate atmosferică după-amiază. Vor fi deci averse, tunete, fulgere, vânt în rafale şi grindină, mai ales la deal şi la munte, dar local şi în zonele de câmpie şi podiş din ţară. Iar până în ultima zi a lunii mai meteorologii spun că vremea nu se răcoreşte, rămâne caldă, dar şi instabilă, cu ploi şi fenomene electrice, dar şi vânt mai agitat în timpul averselor.