PROGNOZA METEO. Vreme caldă la începutul săptămânii, dar REVIN PLOILE

PROGNOZA METEO. Luni vremea va fi călduroasă în cea mare parte a ţării. Meteorologii prognozeza maxime de la 26 grade in depresiunile din estul Transilvaniei pana la 34 grade la umbra in Campia de vest. In aceste conditii, pe arii restranse, in orele amiezii, in vest si in sud-vest disconfortul termic se va accentua si indicele temperatura-umezeala atinge pragul critic de 80.

RomaniaTV.net
06 iul. 2014, 13:52
PROGNOZA METEO. Vreme caldă la începutul săptămânii, dar REVIN PLOILE

PROGNOZA METEO. In prima parte a zilei vremea frumoasa, cu cer variabil, chiar senin in mai multe zone, apoi norii strang randurile si pana la inceputul noptii in zona de munte, pe arii relativ extinse, vor fi averse, desc electrice si rabufniri ale vantului. Izolat aversele torentiale lasa in urma peste 25, 30 l/mp si va cadea grindina. Astfel de fenomene vor fi si in Transilvania si in Moldova, dar pe spatii mai restranse.

Si pentru bucuresteni saptamana incepe cu vreme calduroasa, pana dupa amiaza in termometre se aduna la umbra 31, 32 grade. Cerul va fi mai mult senin, vantul abia se simte si in orele amiezii nu prea reuseste sa racoreasca atmosfera.

PROGNOZA METEO. Si marti vremea e calduroasa in cea mai mare parte a tarii, cu maxime de la 25 grade in Delta Dunarii pana la 34 grade in Campia de vest si in Lunca Dunarii. Dupa amiaza in vest si in sud-vest disconfortul termic este din nou accentuat, itu atinge local pragul critic 80. Peste zi cerul e variabil, cu innorari, ploi de scurta durata, desc electrice local la munte si pe arii restranse in centru si in nord-est. Incepand cu orele serii insa instabilitatea atmosferica e tot mai accentuata indeosebi in jumatatea de vest unde vor fi averse, pe arii restranse chiar torentiale si se vor aduna cantitati importante de apa si bineinteles ca va cadea si grindina. Desc electric e vor fi frecvente iar izolat si trecator vor fi vijelii.

Bucurestenii vor avea de suportat o zi cu vreme calduroasa, termometrele vor arata la umbra pana la 32, 33 grade, chiar daca norii isi mai fac drum pe cer. Vantul sufla domol si nu prea reuseste sa racoreasca atmosfera.

PROGNOZA METEO. Miercuri vremea va fi instabila, dar se mentine si calduroasa, mai ales in Campia Romana. Norii acopera temporar cerul si aduc averse, desc electrice, rabufniri ale vntului chiar cu aspect de vijelie, ziua in vest, in sud-vest, in nord si in centru dar si la munte si mai putin in restyul tarii, iar nopateindeosebi in nord, in nord-est dar si in centru si in sud. Vor fi si averse torentiale si izolat va cadea grindina. Maximele scad usor in vest si in nord si se vor situa in general intre 25 grade in estul Transilvaniei, in nordul Moldovei si pe litoral si 34 in Lunca Dunarii.

Vreme calduroasa si in capitala, cu maxime in jur de 32 grade la umbra si cer variabil. Seara si in noaptea urmatoare norii se aduna pe cer si aduc averse, fulgere, tunete, rafale de vant.

PROGNOZA METEO. Joi vremea ramane instabila si se raceste, mai ales in regiunile intracarpatice, asa ca maximele vor fi de la 22 la cel mult 31 grade. Nori multi, averse, desc electrice, intensificari ale vantului vor fi mai ales peste jumatatea de est a tarii si zonele montane si doar local in celelalte regiuni. Izolat vor fi din nou averse insemnate cantitativ si caderi de grindina. Spre finalul saptamanii temporar in toate regiunile asteptam averse, desc electrice iar cel putin vineri si sambata vremea e chiar racoroasa pentru data din calendar, abia de duminica se incalzeste usor.