PROGNOZA METEO. Ploi în unele zone ale ţării, temperaturi ridicate în altele

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă o vreme instabilă în continuare şi schimbătoare pe parcursul zilelor. Dacă în unele zone vor apărea vijelii, în altele temperaturile vor urca până la 34 de grade.

21 iul. 2014, 14:17
PROGNOZA METEO. Ploi în unele zone ale ţării, temperaturi ridicate în altele

PROGNOZA METEO. Marţi, vremea va deveni instabilă în majoritatea regiunilor. Vor fi înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie pe arii relativ extinse în vestul, centrul şi nordul ţării. În restul regiunilor vorbim in continuare de o vreme călduroasă, iar fenomenele de instabilitate atmosferică nu vor lipsi, dar se vor semnala izolat, după-amiaza şi seara. Cantităţile de apă vor depăşi local 15…20 l/mp, iar izolat 40 l/mp şi va cadea grindină. Temperaturile maxime, în scădere în regiunile vestice şi nordice cu până la 10 grade, vor pleca de la 23 de grade în nordul Moldovei şi se opresc spre 34 de grade, la umbra, în Dobrogea şi în sudul Munteniei.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Marţi, vremea va fi în continuare călduroasă, cu o maximă termică de 33…34 de grade. Soarele domină cerul şi abia pe parcursul nopţii este posibil să se înnoreze puţin, însă şansele de ploaie vor fi reduse.

Citeşte şi PLOI TORENŢIALE, GRINDINĂ şi VIJELII pentru toată ţara în următoarele două zile

PROGNOZA METEO. În majoritatea regiunilor, şi pe parcursul zilei de miercuri, vremea se va menţine în general instabilă, iar temperaturile vor fi uşor mai coborâte decât cele normale, aşa că putem spune că va fi racoare, cel puţin în unele zone. Temporar, înnorările vor fi accentuate şi se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, vor fi condiţii de grindină şi cantităţile de apă vor mai depăşi pe arii restrânse 20…30 l/mp. Excepţie va face sud-estul ţării, unde vremea va fi călduroasă, iar fenomenele specifice instabilităţii atmosferice îşi vor face apariţia spre seară, însă doar izolat. Amiaza vine cu numai 22…23 de grade în nordul Moldovei şi în Dealurile de Vest, în timp ce în sud-est mercurul în termometre se avânta spre 32 de grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Miercuri, după o prima parte a zilei cu soare, se înmulţesc norii, ce vin cu averse, descărcări electrice şi unele intensificări ale vântului. Temperatura maximă, în scădere uşoară faţă de ziua precedentă, se va situa în jurul valorii de 31 de grade.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe DOUĂ SĂPTĂMÂNI

PROGNOZA METEO. Joi, vorbim în continuare de o vreme în general instabilă, când de altfel norii domină cerul şi lasă averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, pe arii extinse în zonele de deal şi de munte şi local în celelalte regiuni. Izolat se mai pot strânge cantităţi de apă importante şi vor fi condiţii de grindină. Maximele termice se vor situa între 25 de grade în Dealurile de Vest şi în depresiuni şi 31 de grade în Moldova, Dobrogea şi nord-estul Munteniei.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Instabilitatea atmosferică se va resimţi din plin în zona Bucureştiului, unde vor fi intervale în care cerul va fi acoperit de nori ce lasă averse, descărcări electrice şi, posibil, intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura mai scade puţin, iar amiază nu vine cu mai mult de 29, posibil 30 de grade.

PROGNOZA METEO. De vineri vremea se ameliorează sub aspectul ploilor şi se încălzeşte faţă de zilele anterioare, devenind călduroasă în orele amiezii în sudul, estul şi izolat în centrul ţării, adica valori termice de până la 34 de grade, cu cele mai ridicate valori în Dobrogea şi Muntenia. Totuşi, ploile nu vor lipsi în totalitate, acestea urmând să-şi mai facă apariţia, în general pentru scurt timp, îndeosebi după-amiaza şi seara, prin zonele deluroase şi montane, dar şi în cele din jumătatea de vest a teritoriului.