PROGNOZA METEO. CANICULA se întoarce şi se instalează confortabil în zilele următoare

PROGNOZA METEO. În zilele următoare va fi din ce în ce mai cald, chiar dacă spre seară vom avea parte de ploi scurte, în averse. Treptat, temperaturile vor ajunge din nou să depăşească pragul caniculei.

RomaniaTV.net
09 aug. 2014, 14:10
PROGNOZA METEO. CANICULA se întoarce şi se instalează confortabil în zilele următoare

PROGNOZA METEO DUMINICĂ va fi o zi insorita in majoritatea regiunilor si doar dupa-amiaza si seara isi fac aparitia cateva averse insotite de descarcari electrice, pe alocuri in zonele de deal şi munte şi numai cu totul izolat în restul teritoriului. Vantul va fi, insa, linistit, iar maximele termice ce se apropie din nou de pragul caniculei. Vor fi 34 de grade la umbra, la amiaza, in sud/estul tarii, pornind de la 27 de grade in depresiuni.

VREMEA IN BUCUREŞTI DUMINICĂ va fi una calduroasa, dar frumoasa ca aspect buna parte din zi. Cativa nori se aduna dupa-amiaza, insa este putin probabil sa lase vreun strop de ploaie, vantul ramane domol si termometrele vor indica 32…33 de grade dupa pranz.

PROGNOZA METEO LUNI.  Prima zi din saptamana ce urmeaza va fi tot una calduroasa si in general frumoasa. Soarele generos aduna in termometre 28 de grade in depresiuni, in timp ce in sud-estul tarii se ating cele 35 de grade la umbra ale pragului de canicula. Cat despre ploi, acestea apar doar izolat si trecator, dupa-amiaza in zona de munte; in rest cerul ramane aproape senin si vantul abia adie.

VREMEA IN BUCUREŞTI LUNI va fi frumoasă. Cerul va fi aproape senin intreaga zi, nu se anunta precipitatii, nici vant, iar la amiaza vor fi aproximativ 33 de grade in termometre.

PROGNOZA METEO MARŢI. Va fi din nou caniculă în sud-estul tarii, unde se va atinge pragul de 35 de grade la umbra, in orele amiezii. Doar in zonele depresionare si montane mercurul din tremometre se opreste la 28…29 de grade, in rest se depasesc frecvent 30 de grade. Soarele va fi prezent pe tot parcursul zilei in mare parte din tara si numai. La munte si in nord-vest norii se aduna din cand in cand, insa doar izolat lasa cateva ploi de scurta durata, insotite de fenomene electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

VREMEA IN BUCUREŞTI MARŢI va fi caniculară. La amiaza vor fi 34…35 de grade la umbra, iar arşiţa nu va fi combătută de niciun nor şi de nicio pală de vânt.

Iar dacă până acum ne-am învăţat ca zilele caniculare să vină şi să treacă rapid, se pare că de această dată arşiţa se instalează confortabil. Miercuri, spre exemplu, maximele zilei ating 35…37 de grade in aproape toate zonele de campie si podis din tara, si doar in depresiuni se opresc la 29…30 de grade. Vor fi, însă, ploi scurte şi izolate, însoţite de descărcări electrice, care vor mai răcori atmosfera spre seară şi noaptea. Nici în zilele următoare nu se anunta vreo racorire semnificativa a vremii, pana spre weekend se mentin temepraturi diurne in jurul pragului caniculei, iar probabilitatea de ploaie devine semnificativa abia spre sfarsitul saptamanii, mai ales pentru regiunile din vestul, centrul si nordul tarii, asa ca cei aflati pe litoral se vor bucura in continuare de vreme predominant frumoasa.