PROGNOZA METEO. Vom avea un weekend RĂCOROS, cu ploi şi posibile NINSORI

PROGNOZA METEO. După zile de toamnă călduroasă cu temperaturi de peste 20 de grade, vremea întoace foaia. În weekend temperaturile scad mult, spre exemplu, abia vor mai ajunge la 13 grade în nord-est. Iar la munte, s-ar putea să ningă. 

17 oct. 2014, 14:45
PROGNOZA METEO. Vom avea un weekend RĂCOROS, cu ploi şi posibile NINSORI

PROGNOZA METEO. Sfârşitul de săptămână vine cu vreme de toamnă, relativ rece, ploi şi vânt. Sambata vremea se raceste si in extracarpatice, asa ca maximele amiezii pornesc de la 11-13 grade în jumătatea nordică a Moldovei şi nu mai depasesc 21-22 de grade in Oltenia si sud-vestul Munteniei. Iar in Transilvania, Muntenia si zona de munte inca persista norii si pe alocuri ploua, iar pe crestele montane cele mai inalte precipitatiile vor fi mixte, Vantul sufla in continuare cu destul vigoare, mai ales in esti si sud-est, dar si in zona montana inalta unde rafalele depasesc 70 de km/h.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Sambata soarele razbate cu greu printre norii ce stau adunati mai ales in prima parte a zilei, cand trecator mai ploua slab, iar temperatura va fi in scadere, la amiaza nu vor fi mai mult de 18-19 grade, adica exact temperatura normala pentru aceasta data calendaristica.

CITEŞTE ŞI VREMEA IN BUCURESTI, VREMEA LA MUNTE şi LA MARE în weekend:

PROGNOZA METEO. Duminica vremea va fi frumoasă, dar răcoroasă în majoritatea regiunilor. Soarele se arata cu generozitate peste zi, cei cativa nori ce mai ratacesc pe cer nu lasa precpitatii, vantul se domoleste si el, dar temperaturile nu depasesc 20 de grade si aceastea consemnate doar in cateva localitati din vestul tarii, pornind de la numai 12 grade in Moldova si Dobrogea.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Duminica va fi o zi frumoasa, cu cer aproape senin si vant linistit, insa la amiaza nu se depasesc 15-16 grade , vremea se anunta cam racoroasa pentru data din calendar.

PROGNOZA METEO. Luni insa, vremea se incalzeste si ramane frumoasa ca aspect, soarele predomina pe parcursul zilei si vantul doar pe crestele montane cele mai inalte inca da semne de agitatie. In aceste conditii, maximele zilei pornesc de la 16 grade in depresiuni si pe litoral si ating 22-23 de grade, local, in sudul si estul tarii. Iar in zonele joase de relief dimineata se anunta putina ceata.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea rămâne frumoasă luni, soarele predomina si ceata diminetii se rispeste repede, iar pana la pranz ne incalzim putin fata de ziua precedenta. Vantul nu creaza probleme, asa ca maxima zilei atinge 21-22 de grade.

PROGNOZA METEO. Marti in vest, centru si nord norii strang randurile si ploua local, dar in celelalte regiuni ziua va fi insorita , iar innorarile si ploile apar doar pe alocuri, dupa caderea noptii. Prin urmare, temperaturile scad putin in nordul tarii, insa in rest raman peste cele normale ale perioadei, astfel incat la scara intregii tari se vor situa cam intre 14 si 24 de grade.

Dar in zilele urmatoare valorile termice scad treptat si abia spre weekendul viitor vorbim despre un regim termic normal pentru ultima decada a lunii octombrie. Iar ploile vor fi si ele prezente, temporar, in mare parte din tara.