PROGNOZA METEO. Temperaturile depăşesc sporadic 30 de grade, iar ploile răcoresc atmosfera

PROGNOZA METEO. Vremea se răcoreşte în următoarele zile, cu ploi şi furtuni pe alocuri, în timp ce temperaturile vor depăşi doar local 30 de grade Celsius.

RomaniaTV.net
30 iul. 2015, 15:43
PROGNOZA METEO. Temperaturile depăşesc sporadic 30 de grade, iar ploile răcoresc atmosfera

PROGNOZA METEO. Vineri, temperaturile scad faţă de intervalul precedent în toate regiunile, dar în sud vremea va fi în continuare călduroasă, izolat caniculară la dupa-amiaza. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, trecător cu aspect de vijelie în zonele montane şi submontane, local în centru, estul şi sudul ţării. Vor fi şi averse torenţiale astfel încât, pe arii restrânse, cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp, iar izolat, mai ales în Carpaţii Orientali şi Meridionali, peste 30…35 l/mp. Vor fi condiţii de grindină. În celelalte  ploile vor fi pe spaţii mici. Temperaturile maxime se vor încadra între 19…20 de grade în nordul Moldovei şi 34…35 de grade, izolat în Lunca Dunării.

VREMEA IN BUCURESTI. Vineri, vremea se răcoreşte, astfel că maxima nu va mai depăşi 30…31 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, averse şi descărcări electrice peste zi.

PROGNOZA METEO. Sâmbătă, temperaturile scad semnificativ şi în regiunile sudice, astfel că se vor situa, în mare parte din ţară, în jurul valorilor normale pentru această dată, iar maximele vor fi cuprinse, în general, între 25 grade în nordul Moldovei şi 32 de grade în Banat. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare ziua, la munte şi în zona deluroasă a Olteniei şi a Munteniei unde, pe arii restrânse vor fi averse şi descărcări electrice. Vântul va fi mai turbulent pe crestele montane, în regiunile sud şi in sud-est, iar spre seară şi în sud-vest.     

VREMEA IN BUCURESTI. Sâmbătă, se mai răcoreşte, astfel încât vorbim chiar despre temperaturi plăcute, maxime în jur de 29 grade, cu cer parţial noros şi vânt moderat, poate cu ceva răbufniri peste zi.

PROGNOZA METEO. Duminică, valorile termice cresc uşor faţă de cele de sâmbătă, astfel încât vremea devine călduroasă în vest, în centru şi în sud. Cerul va fi variabil, dar spre seară şi noapte norii se adună în regiunile vestice şi nord-vestice unde, local, vor fi averse, fulgere şi tunete. Vântul va fi mai turbulent în zonele montane şi în sud, dar pentru scurte intervale va avea intensificări şi în timpul averselor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 pe litoral şi 34 de grade în Banat.    

VREMEA IN BUCURESTI. Vreme redevine călduroasă duminică, cu o maximă a temperaturii aerului de 31…32 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul cel mult moderat.

PROGNOZA METEO. Săptămâna viitoare debutează cu vreme călduroasă în cea mai mare parte a ţării, adică maxime între 28 şi 34 grade Celsius. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în regiunile vestice şi nord-vestice, unde pe arii restrânse vor fi averse slabe şi descărcări electrice. În zilele următoare vremea va fi tot călduroasă, posibil caniculară, mai ales joi şi vineri în zonele de câmpie şi de podiş. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată la munte şi în regiunile intracarpatice.