PROGNOZA METEO. Vreme caldă şi ploi în mare parte din ţară. Ninsori şi lapoviţă, la munte

PROGNOZA METEO. Temperaturile vor scădea în sud și in sud-est. Peste zi vor fi înnorări în vest și in nord-vest, unde pe arii restrânse va ploua slab. Spre seară și noaptea, ploile se va extinde și vor cuprinse toată partea de vest, nord-vest și nord a țării, iar în centru vor fi cu caracter local. La munte, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va avea intensificări temporare la munte, cu vitezele mai mari pe creste, viscolind și spulberând zăpada. De vineri, vremea se va încălzi în cea mai mare parte a țării. În regiunile vestice și nord-vestice, cerul va fi mai mult noros, va ploua, iar cantitățile de apă vor depăși, cu precădere în Crișana, Maramureș, zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, local 15...20 l/mp și pe spații mici 30 l/mp.

RomaniaTV.net
13 dec. 2017, 12:26
PROGNOZA METEO. Vreme caldă şi ploi în mare parte din ţară. Ninsori şi lapoviţă, la munte

PROGNOZA METEO LA NOAPTE. Cerul va fi mai mult noros și va ploua slab local în jumătatea de sud-est și doar pe arii restrânse, îndeosebi la începutul intervalului, în rest. La munte, precipitațiile vor fi mixte la început apoi predominant sub formă de ninsoare, iar spre sfârșitul intervalului, precipitații mixte vor fi posibile și în Maramureș și estul Transilvaniei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile minime, mult mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă a anului, se vor situa între -2 și 7 grade. Spre sfârșitul intervalului, în zonele joase de relief, cu precădere din vestul țării, izolat se va semnala ceață. BUCUREŞTI Cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă, mult mai ridicată decât în mod normal pentru această perioadă a anului, va fi de 5…6 grade.

PROGNOZA METEO JOI. Deși temperaturile vor scadea față de ziua precedentă în sud și in sud-est, acestea vor inca mai ridicate decât cele normale pentru aceasta data. Peste zi vor fi înnorări în vest și in nord-vest, unde pe arii restrânse va ploua slab. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare ziua când doar izolat vor fi ploi slabe în sud-est. Spre seară și noaptea, ploile se vor extinde și vor cuprinde toată partea de vest, nord-vest și nord a țării, iar în centru vor fi cu caracter local. În Crișana, Maramureș, Munții Apuseni și nordul Carpaților Orientali, cantitățile de apă vor depăși pe spații mici 10…15 l/mp. La munte, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va avea intensificări temporare la munte, cu vitezele mai mari pe creste, în special ale Carpaților Orientali, unde rafalele vor depăși 70 km/h, viscolind și spulberând zăpada. Intensificări ale vântului vor fi și în vest și in nord-vest, în a doua parte a intervalului, iar în rest, vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 grade în estul Transilvaniei și 13 grade în sud, iar minimele se vor încadra între -2 și 8 grade. Dimineața și noaptea, în zonele joase, izolat va fi ceață.

BUCUREŞTI Deși temperatura aerului va scadea usor, vremea ramane calda pentru a doua decadă a lunii decembrie. Cerul va fi variabil, cu înnorări la începutul zilei. Vântul va sufla moderat în prima parte a intervalului, apoi va deveni slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar cea minimă va fi de 1…2 grade. În a doua parte a nopții se va forma ceață.

PROGNOZA METEO VINERI Vremea se va încălzi și va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării. În regiunile vestice și nord-vestice, cerul va fi mai mult noros, va ploua, iar cantitățile de apă vor depăși, cu precădere în Crișana, Maramureș, zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, local 15…20 l/mp și pe spații mici 30 l/mp. Înnorări temporare și ploi locale vor fi și în sud-vest, centru și nord-est, iar în rest, cerul va fi variabil. În zona montană inalta precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va avea intensificări în regiunile vestice și nord-vestice și temporar în cele centrale și estice, iar la munte, îndeosebi pe creste, va sufla tare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 și 15 grade, iar cele minime între -1 și 9 grade. Dimineața și noaptea, în zonele joase de relief, vor fi condiții de ceață.

BUCUREŞTI Vremea va fi deosebit de caldă pentru a doua decadă a lunii decembrie. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 13 grade, iar cea minimă va fi de 2…4 grade. Dimineața vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO SAMBATA Valorile termice diurne vor marca o scădere față de ziua precedentă în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest, se vor menține mult mai ridicate decât cele normale pentru mijlocul lunii decembrie. În prima parte a intervalului, vor fi înnorări și ploi în jumătatea vestică a țării, iar în zonele înalte de munte, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. În restul teritoriului, cerul va fi variabil. În a doua parte a intervalului, se vor semnala precipitații, local moderate cantitativ, în regiunile sudice, estice și centrale. Acestea vor fi sub formă de ploaie în Oltenia, Muntenia și Dobrogea, iar în Moldova și Transilvania la început vor fi ploi, apoi lapovițe și ninsori. În zona de munte treptat vor predomina ninsorile. Vântul va avea intensificări la munte, îndeosebi pe creste și doar temporar și pe spații restrânse în celelalte regiuni. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 și 16 grade, iar cele minime între -2 și 6 grade.

BUCUREŞTI Valorile termice se vor menține mult mai ridicate decât cele normale pentru mijlocul lunii decembrie. Cerul, variabil în prima parte a zilei, se va înnora treptat, iar noaptea, temporar va ploua. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimă va fi de 4…6 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICA Vremea se va răci. Cerul va fi mai mult noros și, cu precădere în prima parte a intervalului, vor fi precipitații sub formă de ninsoare la munte, predominant sub formă ninsoare în regiunile nord-estice și centrale, iar în cele sudice, la început vor fi ploi, apoi și lapovițe și ninsori. Vântul va avea intensificări în estul și sud-estul țării, în sud-vestul extrem și la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 și 10 grade, iar cele minime între -6 și 2 grade.

BUCUREŞTI Vremea se va răci. Cerul va fi noros și temporar vor fi precipitații sub formă de ploaie, iar la sfârșitul intervalului, posibil și lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 6…8 grade, iar cea minimă de 1…2 grade.

DE LUNI PANA MIERCURI Valorile termice vor continua să scadă și vor deveni apropiate de cele normale pentru această perioadă. Mai ales la începutul intervalului, local vor mai fi precipitații slabe.