PROGNOZA METEO. Vremea se încălzeşte în aproape toată țara. Unde va mai ploua

PROGNOZA METEO. Vremea se va ameliora și se va încălzi în aproape toată țara. E posibil să plouă slab în Maramureș, în nordul și în estul Transilvaniei. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare. Vântul, în diminuare față de intervalul anterior, va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană înaltă, însă rafalele nu vor mai depăși 70...75 km/h și temporar în Moldova, cu viteze de până la 45...50 km/h. Şi în Capitală vremea va intra într-un proces de încălzire ce se va resimți în special la valorile diurne. 

RomaniaTV.net
25 oct. 2018, 10:51
PROGNOZA METEO. Vremea se încălzeşte în aproape toată țara. Unde va mai ploua

PROGNOZA METEO La noapte, în zonele montane înnorările vor fi persistente, iar vântul va continua să sufle tare. În prima parte a nopții va ninge local, în special în nordul Carpaților Orientali și pe crestele Meridionalilor, iar la peste 1500 m altitudine vor fi rafale de 80…90 km/h și trecător va viscoli. Apoi vantul va scadea i intensitate iar ninsorile se vor transforma în lapoviță sau ploaie, favorizând izolat producerea de polei. În zonele mai joase vântul va sufla moderat, cu intensificări locale, temporare, în general de 40…50 km/h, viteze mai mari -de până la 55…60 km/h- urmând a se înregistra în primele ore în Moldova și în Dobrogea. Cerul va fi variabil în regiunile sudice și parțial noros în restul teritoriului și va ploua în Maramureș, local în Transilvania și pe spații restrânse în Crișana, Banat și Moldova; în celelalte regiuni ploile vor fi posibile doar izolat. Temperaturile minime, mai ridicate decât în noaptea precedentă în aproape toată țara, dar în special în vest, se vor încadra între 0 și 9 grade. Spre dimineață, pe arii restrânse va fi ceață.

BUCUREŞTI. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura minimă, mai ridicată decât în noaptea precedentă, va fi de 4…7 grade.

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea se va ameliora și se va încălzi în aproape toată țara. Cerul va fi mai mult noros în Maramureș, în nordul și în estul Transilvaniei, dar numai izolat va ploua slab. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare. Vântul, în diminuare față de intervalul anterior, va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană înaltă, însă rafalele nu vor mai depăși 70…75 km/h și temporar în Moldova, cu viteze de până la 45…50 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 10…11 grade în zonele depresionare din nord-vest și centru și 20…21 de grade în Câmpia Română și în Lunca Dunării; minimele termice vor fi cuprinse între -3 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 12…13 grade în Dealurile Banatului. Mai ales noaptea, se va forma local ceață.

BUCUREŞTI Vremea va intra într-un proces de încălzire ce se va resimți în special la valorile diurne. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 19…20 de grade, iar cea minimă de 4…6 grade.

PROGNOZA METEO SAMBATA. Vremea va continua să se încălzească, astfel că valorile de temperatură se vor situa cu 6 până la 10 grade peste mediile caracteristice sfârșitului de octombrie. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în nord unde pe spații mici va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană înaltă, unde vor fi rafale de 65…75 km/h și temporar în regiunile vestice și de nord-est, cu viteze de până la 45 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 25 de grade, iar cele minime între 6 și 16 grade, mai mici în depresiunile intramontane, spre 2 grade. Dimineața și noaptea local va fi ceață.

BUCUREŞTI Vremea va continua să se încălzească asrfel incat maximele vor fi cu 8…9 grade mai ridicate decât ar fi normal la această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 23…24 de grade, iar cea minimă de 8…10 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICA. Vremea va fi deosebit de caldă, cu temperaturi maxime cuprinse în general între 20 și 27 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre sfârșitul intervalului în extremitatea de vest a teritoriului, unde izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, pe litoral și în regiunile vestice. Temperaturile minime se vor încadra între 7 și 17 grade, mai mici în depresiuni. Dimineața și noaptea, în zonele joase, pe arii restrânse va fi ceață.

BUCUREŞTI Vremea va fi deosebit de caldă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi in jur de 27 de grade, iar minimă 10….12 grade.

PROGNOZA METEO LUNI. Vremea va fi caldă în toată țara, cu temperaturi maxime cuprinse în general între 20 și 26 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare în zona din interiorul arcului carpatic unde pot fi ploi slabe, de scurtă durată. Vântul va avea intensificări în Banat, pe litoral și în zona montană înaltă a Carpaților Meridionali și a Munților Banatului, iar în rest va fi în general slab până la moderat. Minimele termice se vor situa între 7 și 13 grade, mai coborâte în depresiunea Ciuc-Giurgeu până spre 3…4 grade și mai ridicate în Dealurile de Vest și pe litoral – unde vor fi valori de 15…17 grade.

BUCUREŞTI Vremea va fi foarte caldă și în general frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab până la moderat. Temperatura maximă va fi în jurul a 25 de grade, iar cea minimă de 9…11 grade.

DE MARTI PANA JOI Vremea se va menține caldă în cea mai mare parte a țării. Probabilitatea pentru ploi va fi redusă.