PROGNOZA METEO. Vreme caldă în mare parte din ţară. Ceaţă şi burniţă, dimineaţa

PROGNOZA METEO. În sudul şi în estul ţării valorile termice se vor situa în jurul mediilor climatologice. Dimineaţa în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei, va fi ceaţă asociată cu burniţă. În restul teritoriului, vremea se va menţine mai caldă decât în mod normal, cu cer variabil spre mai mult senin după-amiaza. 

RomaniaTV.net
06 nov. 2018, 13:28
PROGNOZA METEO. Vreme caldă în mare parte din ţară. Ceaţă şi burniţă, dimineaţa

PROGNOZA METEO. La noapte, cerul va fi variabil, cu nebulozitate joasă de tip stratiform şi izolat burniţã în regiunile extracarpatice. Pe arii restrânse, mai ales în a doua parte a nopţii, se va forma ceaţã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în sudul Banatului şi la munte, în special pe creste. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 1 şi 11 grade.

LA BUCUREŞTI. Vor fi nori joşi de tip stratiform, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimã va fi de 8…9 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI. În sudul şi în estul ţãrii valorile termice se vor situa în jurul mediilor climatologice, în condiţiile prezenţei nebulozitãţii joase de tip stratiform, local persistentã în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei, unde izolat va fi asociatã cu burniţã. În restul teritoriului, vremea se va menţine mai caldã decât în mod normal, cu cer variabil spre mai mult senin dupã-amiaza. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în sudul Banatului, pe crestele montane, precum şi în nordul Moldovei, dar la cote mai reduse. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 11 şi 21 de grade, iar cele minime între 0 şi 9 grade, mai scãzute în estul Transilvaniei spre -6 grade. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase de relief pe arii restrânse va fi ceaţã.

LA BUCUREŞTI. Norii joşi de tip stratiform vor fi prezenţi mai ales în prima parte a zilei şi în a doua parte a nopţii, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 13…14 grade, iar cea minimã de 4…6 grade.

PROGNOZA METEO JOI. Vremea se va menţine în general frumoasã şi mai caldã decât în mod obişnuit pentru aceastã perioadã în regiunile vestice, nord-vestice şi centrale, unde cerul va fi variabil spre mai mult senin. În restul teritoriului valorile termice se vor situa doar puţin peste cele caracteristice perioadei şi mai ales în regiunile sudice şi sud-estice şi cu precãdere în prima parte a zilei va fi nebulozitate joasã stratiformã şi izolat condiţii de burniţã. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 şi 19 grade, iar cele minime între -5 grade în estul Transilvaniei şi 9 grade pe litoral. Pe arii restrânse, dimineaţa şi noaptea, va fi ceaţã.

LA BUCUREŞTI. Valorile termice se vor situa doar uşor peste mediile multianuale. Cerul va avea înnorãri temporare, cu nebulozitate stratiformã mai ales în prima parte a zilei, iar noaptea vor fi condiţii de ceaţã. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 14…15 grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de 4 grade.

PROGNOZA METEO VINERI. Valorile termice, în special cele diurne, vor fi mai ridicate decât mediile multianuale în cea mai mare parte a ţãrii. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în regiunile sud-estice unde izolat vor fi posibile ploi slabe sau burniţã. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 şi 18 grade, iar cele minime între 0 şi 9 grade, mai scãzute în depresiunile din estul Transilvaniei pânã în jurul valorii de -4 grade. În zonele joase de relief, cu precãdere dimineaţa şi noaptea, pe arii restrânse se va semnala ceaţã.

LA BUCUREŞTI. Valorile termice, mai ales cele diurne, se vor menţine mai ridicate decât mediile multianuale. Cerul va fi variabil, dar dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţã. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 16 grade, iar cea minimã va fi de 2…4 grade.

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ. Vremea se va menţine caldã, cu precãdere pe timpul zilei, când se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse între 11 şi 18 grade. Cerul va fi variabil, cu nebulozitate joasã stratiformã în prima parte a zilei în regiunile sud-estice, iar noaptea şi în cele estice. Pe arii restrânse, la începutul şi la sfârşitul intervalului, în zonele joase de relief va fi ceaţã. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperaturile minime se vor încadra între 0 şi 9 grade, mai scãzute în depresiuni spre -5 grade.

Duminică şi la începutul săptămânii viitoare, vremea se va menţine caldã pentru aceastã datã în cea mai mare parte a ţãrii. Probabilitatea de apariţie a ploilor, slabe cantitativ, va fi în creştere în regiunile extracarpatice.