PROGNOZA METEO: Ninge ca-n poveşti în aproape toată ţara, iar temperaturile scad sub limita de îngheţ

PROGNOZA METEO. ANM a actualizat previziunile pentru săptămâna viitoare. Conform meteorologilor, vremea rămâne închisă, cu frig pătrunzător şi precipitaţii mai ales în prima parte a săptămânii.

17 nov. 2018, 15:14
PROGNOZA METEO: Ninge ca-n poveşti în aproape toată ţara, iar temperaturile scad sub limita de îngheţ

PROGNOZA METEO LA NOAPTE Vremea va fi rece, cu temperaturi negative în aproape toată țara, intre -8 și 0 grade. Cerul va fi parțial noros, dar numai izolat vor fi precipitații neînsemnate cantitativ, fulguieli în zonele montane și submontane și ploi sau lapoviță în extremitatea de sud-est și cea sud-vestică a teritoriului. Vântul va fi în general moderat în Bărăgan și Dobrogea, în sudul Banatului, dar și la munte și va sufla slab în restul țării. Izolat se va semnala ceață. BUCUREŞTI Vremea va fi rece, cu o minimă termică de -4…-2 grade. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab.

PROGNOZA METEO DUMINICA Deși valorile termice vor crește ușor față de intervalul precedent, vremea va fi rece în special în orele dimineții. Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil, cu înnorări în regiunile sud-vestice și în extremitatea de nord, dar probabilitatea pentru precipitații va fi redusă. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 grade izolat in Moldova si in Oltenia și 9 grade 8..9 grade in Banat si in sudul Crisanei. În cursul nopții, nebulozitatea accentuata va cuprinde, dinspre sud, majoritatea zonelor, iar în jumătatea de sud a țării precipitațiile vor fi în extindere și în intensificare. În Oltenia și cea mai mare parte a Munteniei vor predomina ninsorile și local se va depune strat de zăpadă. În Banat, în sudul Crișanei și în estul și sud-estul Munteniei vor fi precipitații mixte, iar în Dobrogea va ploua. Izolat vor fi condiții de polei. Ninsori vor fi și în mare parte a zonei montane, mai consistente în Munții Banatului și Carpații Meridionali, iar în sudul Transilvaniei și al Moldovei va ninge slab spre dimineață. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în a doua parte a nopții în sud, sud-est și la munte. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între -5 și 5 grade. BUCUREŞTI Deși temperaturile cresc usor vremea va fi în continuare rece, în special în orele dimineții. Pe parcursul zilei, cerul va fi parțial noros, vântul slab, iar temperatura maximă va fi de 4…5 grade. Începând de seara, înnorările se vor accentua și, cu precădere în a doua parte a nopții, vor fi precipitații moderate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare, posibil cu depunere de strat de zăpadă. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade.

PROGNOZA METEO LUNI Vremea va fi rece și în general închisă, cu precipitații pe arii extinse, în general moderate cantitativ, mai ales în cursul zilei. În Moldova și în zonele montane și submontane va ninge, trecător chiar viscolit, și se va depune strat de zăpadă local consistent. În restul teritoriului vor fi precipitații mixte și izolat polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în Dobrogea, Muntenia, sudul și centrul Moldovei și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 6 grade, mai ridicate în Dobrogea, spre 10…11 grade pe litoral; minimele termice vor fi cuprinse între -7 și 3 grade. BUCUREŞTI Vremea va fi rece și în general închisă, cu precipitații mixte intensificari ale vântului. Temperatura maximă va fi de 2…3 grade, iar cea minimă de -4…-2 grade.

PROGNOZA METEO MARTI Vremea se va menține în general închisă și vor cădea precipitații în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de apă vor fi mai însemnate în sud-vest și în zona Carpaților Occidentali și Meridionali. Treptat, vor predomina ploile și local se va forma polei și ghețuș, cu precădere în regiunile nord-estice și de sud, precum și la munte. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări îndeosebi în sud, în sud-est și pe crestele montane, cu viteze mai mari în Munții Banatului și vestul Carpaților Meridionali. Regimul termic, mai scăzut decât în mod obișnuit în regiunile extracarpatice și apropiat de cel normal în rest, va fi caracterizat de temperaturi maxime cuprinse între 0 și 9 grade și minime în general între -4 și 5 grade. Pe arii restrânse, mai ales în centru și în sud-sud-vest, în prima parte a zilei, vor fi condiții de ceață asociată trecător cu burniță sau fulguieli. BUCUREŞTI Vremea va fi, în continuare, închisă și deosebit de rece. Temporar, mai ales spre seară și noaptea, va ploua cu sanse mari de formare a poleiului. Vântul va sufla moderat și cu unele intensificări. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 2 grade, iar cea minimă de -2…-1 grad. În primele ore ale zilei, vor fi condiții de ceață și trecător de burniță.

PROGNOZA METEO MIERCURI Vor fi înnorări și precipitații, pe arii extinse ziua și în restrângere pe parcursul nopții. La munte și în extremitatea de nord-est, vor fi mai ales ninsori și lapoviță, iar în restul teritoriului vor predomina ploile. Se mențin condiții de producere a poleiului. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele montane și în sud-est. Din punct de vedere termic, vremea va fi deosebit de rece în regiunile extracarpatice și apropiată de normal în rest.Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 9 grade, iar cele minime în general între -7 și 3 grade. BUCUREŞTI Vremea va fi închisă și deosebit de rece. Va mai ploua și se mențin condițiile de producere a poleiului. Temporar, vântul va prezenta intensificări. Temperatura maximă va fi de 1…2 grade, iar cea minimă de -3…-2 grade.

PROGNOZA METEO DE JOI PANA SAMBATA Regimul termic va fi, în continuare, caracterizat de valori mai coborâte decât cele specifice perioadei în sudul și în estul țării și apropiat de normal în rest. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată, îndeosebi la începutul intervalului.