PROGNOZA METEO. Vreme închisă cu ploi, lapoviţă şi ninsoare în următoarele zile

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă vreme închisă şi ploi în următoarele zile. La munte, în special în Carpații Orientali, dar din orele serii și în nordul Moldovei și posibil în estul Transilvaniei vor fi precipitații și sub formă de lapoviță și ninsoare. Cantitățile de apă cumulate pot depăși 10...15 l/mp, mai ales în regiunile nordice și în zonele montane aferente.

RomaniaTV.net
24 nov. 2018, 13:20
PROGNOZA METEO. Vreme închisă cu ploi, lapoviţă şi ninsoare în următoarele zile

PROGNOZA METEO LA NOAPTE. Cerul va avea înnorări și vor fi ploi slabe pe arii restrânse în sud-vest și nord-vest și doar izolat în rest. Punctiform vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -5 și 5 grade, ușor mai ridicate în Dealurile de Vest. În zonele joase de relief, local va fi ceață.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Cerul va fi variabil, vo fi conditii de ceata si vânt slab până la moderat. Minima va fi de -2…0 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICA. Vremea va continua să se încălzească ușor, astfel încât valorile termice se vor situa peste mediile multianuale specifice datei în regiunile intracarpatice și în jurul acestora în rest. Astfel, maximele vor fi cuprinse între 1 grad în nord-estul țării și 14 grade în Dealurile de Vest. Peste zi cerul va fi variabil, dar dimineața, cu precădere în zonele joase de relief din centru, sud și est va fi ceață sau nori stratiformi. Începând din orele serii, înnorările se vor extinde și va începe să plouă, local în vestul, centrul și nordul țării și izolat în rest, iar punctiform, îndeosebi în nordul Moldovei și la munte, pot fi condiții de formare a poleiului. Cantitățile de apă cumulate vor depăși 10…15 l/mp în Banat, Crișana și zona Carpaților Occidentali. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special în zona înaltă a Carpaților Meridionali, iar la cote mai reduse și în sudul Banatului. Temperaturile minime se vor situa între -2 și 8 grade, ușor mai ridicate în Banat.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI va continua să se încălzească ușor, astfel incat maximă va fi de 9…10 grade, iar minimă 2…3 grade. Cerul va fi variabil, cu ceață sau nori stratiformi, dimineața și noaptea. Vântul va sufla slab până la moderat.

PROGNOZA METEO LUNI. Vremea va deveni în general închisă și temporar va ploua în vestul, centrul și nordul țării și local în rest. La munte, în special în Carpații Orientali, dar din orele serii și în nordul Moldovei și posibil în estul Transilvaniei vor fi precipitații și sub formă de lapoviță și ninsoare. Cantitățile de apă cumulate pot depăși 10…15 l/mp, mai ales în regiunile nordice și în zonele montane aferente. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, îndeosebi pe creste, iar la cote mai reduse și în sudul Banatului și pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 și 9 grade. Punctiform, îndeosebi în nord-estul teritoriului, se va produce polei. În zonele joase, mai ales dimineața vor fi condiții de ceață.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI va deveni închisă și temporar, mai ales după orele amiezii, va ploua. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi în jur de 9 grade, iar cea minimă de 3…4 grade.

PROGNOZA METEO MARTI. Vremea se va menține în general închisă. În cursul zilei, treptat aria precipitațiilor se va restrânge; local va ploua în Banat, Crișana, Maramureș, în Transilvania vor predomina ploile, iar în Moldova și în Carpații Orientali vor fi precipitații mixte. Spre seară și mai ales noaptea, precipitațiile treptat vor cuprinde majoritatea regiunilor. Astfel la munte și în Moldova vor fi ninsori, în Banat, Transilvania și Maramureș vor fi precipitații mixte, în Oltenia și Muntenia vor predomina ploile, iar în Dobrogea vor fi numai ploi. Pe suprafețe mici vor fi condiții de polei. Pe arii restrânse cantitățile de apă vor putea fi mai însemnate, cu precădere în regiunile sudice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sud-estul teritoriului, mai ales în a doua parte a nopții. Temperatura aerului va marca o scădere îndeosebi în regiunile intracarpatice, cu valori maxime ce se vor încadra între -1 grad în nordul Moldovei și 12 grade în sudul Olteniei și al Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între -5 și 5 grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI se va menține închisă, temporar va ploua, mai ales noaptea. Spre sfârșitul intervalului este posibil ca ploaia să se transforme în lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla în general slab, ziua, iar apoi va deveni moderat, cu unele intensificări. Temperatura maximă va fi de 8…9 grade, iar cea minimă de 1…2 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI Vremea se va răci în toată țara, astfel că maximele vor fi între -4 grade în nordul Moldovei și 6 grade în Lunca Dunării, iar minimele între -9 și 1 grad. Cerul va fi noros, excepție va face extremitatea de vest, unde noaptea va deveni variabil. Vor cadeda precipitații în sud, centru și est și pe arii mai restrânse în nord-vest și în nord-est. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte, în Moldova, Maramureș și în Banat, în Transilvania, Muntenia și Dobrogea la început vor fi precipitații mixte, apoi vor fi numai ninsori, iar în Oltenia mixte. Cantitățile de apă pot fi mai însemnate în regiunile sudice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în est și sud-est.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI va fi în continuare închisă și se va răci. Temporar se vor semnala precipitații predominant sub formă de ninsoare. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 3 grade, iar cea minimă va fi de -3…-2 grade.

DE JOI PANA SAMBATA Vremea va deveni deosebit de rece pentru această perioadă, posibil geroasă în cursul dimineților și al nopților în special în nordul și centrul țării. Probabilitatea de precipitații va fi mai ridicată în prima zi.