PROGNOZA METEO pentru toată săptămâna: Ninsorile se transformă în ploi, risc de polei

PROGNOZA METEO: ANM anunţă că şansele de a avea zăpadă de Crăciun sunt minime. vremea se va încălzi săptămâna viitoare.

16 dec. 2018, 19:18
PROGNOZA METEO pentru toată săptămâna: Ninsorile se transformă în ploi, risc de polei

PROGNOZA METEO LA NOAPTE Cerul va fi noros și vor cădea precipitații sub formă de ploaie în Dobrogea, predominant ploaie în Muntenia și în jumătatea de sud a Moldovei, mixte în jumătatea de nord a Moldovei, cea mai mare parte a Olteniei și estul Transilvaniei, mai ales ninsoare în restul Transilvaniei, Maramureș și la munte și doar ninsoare pe arii restrânse în Banat și în Crișana. În zona Carpaților Meridionali și în Subcarpații Getici ninsorile vor fi în general moderate cantitativ. Se va forma polei local în Moldova, în estul Olteniei și al Transilvaniei și doar izolat în restul teritoriuluI. Vântul va avea unele intensificări, pe arii restrânse la munte, unde trecător va mai viscoli ninsoarea și în sud-estul țării. Temperaturile minime vor fi cuprinse în general între -6 și 5 grade, cu cele mai mici valori în extremitatea de vest a teritoriului. Spre dimineață izolat se va forma ceață.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI Cerul va fi noros și temporar va ploua. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 1 grad.

PROGNOZA METEO LUNI Vremea va fi închisă și rece în cea mai mare parte a țării, cu precipitații -slabe și moderate cantitativ- în majoritatea zonelor. Acestea vor fi predominant sub formă de ploaie în Dobrogea și în jumătatea de est a Munteniei, mixte în jumătatea de vest a Munteniei, în sudul Moldovei și în estul Transilvaniei și mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare în celelalte regiuni. Pe arii restrânse se va depune polei sau se va forma ghețuș. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură, unde trecător va viscoli ninsoarea, și în Dobrogea. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 grade in jumatatea de nord a Moldovei și 8 grade pelitoral, iar cele minime vor fi cuprinse între -7 și 3 grade. Pe suprafețe mici va fi ceață.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI Vremea va fi închisă. Temporar va ploua, iar în a doua parte a nopții ploaia se va transforma în lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 1…2 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de -1 grad.

PROGNOZA METEO MARTI Vremea se va menține închisă și rece. Local se vor semnala precipitații sub formă de ninsoare la munte și mai ales lapoviță și ninsoare în restul teritoriului. Izolat vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în regiunile sud-estice. Temperaturile maxime se vor încadra între -6..-5 grade in Moldova și 4 grade in sudul litoralului, iar cele minime între -10 și -1 grad. Izolat vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI Vremea va fi rece și se va menține închisă. Trecător, în special în prima parte a zilei, va ninge slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 0 grade, iar cea minimă va fi de -5…-4 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI Vremea va fi în general închisă, iar din punct de vedere termic, rece mai ales în estul și sudul țării. Izolat vor fi precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare în regiunile centrale, sudice și estice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în zona costieră a Dobrogei, iar în a doua parte a intervalului și în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între -8 grade in jumatatea de nord a Moldovei și 3 grade in Banat, iar cele minime în general între -13 și -3 grade, cu cele mai scăzute valori în Moldova și estul Transilvaniei unde va fi ger. Pe arii restrânse va fi ceață asociată cu chiciură.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI Vremea va fi în continuare închisă și rece, iar probabilitatea de apariție a precipitațiilor, redusă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de -2…-1 grad, iar cea minimă de -6…-5 grade.

PROGNOZA METEO JOI Vremea va continua să fie rece, cu precădere în regiunile extracarpatice. Cerul va avea înnorări în majoritatea zonelor țării, iar spre sfârșitul intervalului în vest și sud-vest va crește probabilitatea de apariție a precipitațiilor mixte și de formare a poleiului. Vântul va avea intensificări temporare în sudul Banatului, pe crestele Carpaților Meridionali, dar trecător, ziua și în zona litoralului. Temperaturile maxime se vor încadra între -6 și 5 grade, iar cele minime în general între -10 și 0 grade, cu cele mai scăzute valori în estul Transilvaniei, unde va fi ger. Pe arii restrânse va fi ceață asociată cu chiciură.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI Vremea se va menține rece și va fi în general închisă. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de -1 grad, iar cea minimă va fi de -6…-4 grade.

DE VINERI PANA DUMINICA Temperatura aerului va crește ușor, îndeosebi la valorile diurne, astfel încât regimul termic va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă. Trecător vor fi precipitații slabe.