PROGNOZA METEO. Ninsori şi lapoviţă în cea mai mare parte a ţării. Când începe să ningă şi la Bucureşti

PROGNOZA METEO. Vremea va fi în general închisă și se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării. În Dobrogea vor fi mai ales ploi ziua și lapovițe sau ninsori în cursul nopții. În sudul și estul Munteniei, precum și în sudul Moldovei vor fi precipitații mixte ce vor favoriza apariția poleiului. În celelalte regiuni va ninge și va continua să se depună strat nou de zăpadă. Temperaturile maxime se vor încadra între -6 și 7 grade.

RomaniaTV.net
09 ian. 2019, 15:46
PROGNOZA METEO. Ninsori şi lapoviţă în cea mai mare parte a ţării. Când începe să ningă şi la Bucureşti

PROGNOZA METEO. La noapte, vremea va fi în general închisă, iar aria precipitațiilor se va extinde dinspre regiunile sud-vestice, astfel că se vor semnala și în sud, centru, est și numai izolat în rest. Acestea vor fi mixte în Dobrogea, sud-estul și estul Munteniei și trecător în extremitatea sudică a Moldovei, determinând apariția poleiului. În celelalte zone vor fi mai ales ninsori și se va depune strat nou de zăpadă.

Cantitățile de precipitații vor depăși local 10…15 l/mp în sud-est. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte, în Muntenia, dar mai ales în Dobrogea, cu viteze mai mari pe litoral. Temperaturile minime, mai ridicate decât în noaptea precedentă, se vor situa, în general, între -13 și 3 grade.

LA BUCUREŞTI. Vremea va fi în general închisă și se vor semnala precipitaţii, predominant sub formă de ninsoare. Stratul de zăpadă nou depus va fi, în general, de 6…10 cm. Vântul va sufla slab și moderat, cu rafale de cel mult 30 km/h. Temperatura minimă, mai ridicată decât în noaptea precedentă, va fi de -2…-1 grad.

PROGNOZA METEO JOI. Vremea va fi în general închisă și se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării. În Dobrogea vor fi mai ales ploi ziua și lapovițe sau ninsori în cursul nopții. În sudul și estul Munteniei, precum și în sudul Moldovei vor fi precipitații mixte ce vor favoriza apariția poleiului. În celelalte regiuni va ninge și va continua să se depună strat nou de zăpadă, mai consistent în Moldova, însă trecător, în prima parte a intervalului, va fi și ninsoare umedă sau lapoviță. Cantitățile de precipitații vor depăși 15…20 l/mp local în est și sud-est și izolat în sud. Vântul va avea temporar intensificări în jumătatea de est a teritoriului și la munte, cu viteze mai mari, rafale în medie de 60…65 km/h, pe crestele montane şi în Moldova viscolind ninsoarea, dar și pe litoral.

Temperaturile maxime se vor încadra între -6 și 7 grade, iar cele minime între -9…-8 grade în nordul Moldovei și estul Transilvaniei și 1…2 grade pe litoral.

LA BUCUREŞTI. Vremea va fi în general închisă, cu precipitaţii mai ales seara şi noaptea. Acestea vor fi în general sub formă de ninsoare, însă există probabilitatea ca trecător să se semnaleze şi lapoviţă sau ploaie ceea ce va determina apariţia ploleiului. În dimineaţa zilei de vineri grosimea stratului de zapadă se va situa în jur de 12…16 cm, izolat mai mare. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 1 grad, iar cea minimă va fi de -3…-1 grad.

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ. Vremea va fi în continuare în general închisă, dar mai rece decât în mod obișnuit la această dată, geroasă noaptea în nord-est și în depresiuni. În cursul zilei va ninge, în general slab, local în sud, centru și est și pe arii restrânse în rest, iar noaptea îndeosebi în nord-vest și la munte. Vântul va avea intensificări în zonele montane, cu viteze mari pe creste în partea a doua a intervalului, dar local și în restul teritoriului, mai ales în regiunile extracarpatice, astfel că ninsoarea va fi viscolită, iar zăpada spulberată. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -7 și 3 grade, iar cele minime, între -17 și -4 grade.

LA BUCUREŞTI. Cerul va avea înnorări și trecător va mai ninge slab, dar grosimea stratului de zăpadă nou depus va fi, cel mai probabil, nesemnificativă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi în jur de 1 grad, iar cea minimă de -7…-5 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICĂ. Vremea va fi rece, geroasă dimineața cu precădere în nord-est și izolat în centru, iar noaptea în sud-est și în depresiunile din estul Transilvaniei. Cerul va fi noros în regiunile intracarpatice și la munte, unde local și temporar va ninge slab, în timp ce, în restul teritoriului, va fi variabil, cu înnorări în prima parte a zilei în nord-est, unde doar pe spații mici, trecător se vor semnala ninsori slabe sau fulguieli. Vântul va avea intensificări la munte cu viteze mai mari pe creste unde va spulbera zăpada și viscoli ninsoarea, dar temporar și la cote mult mai reduse, local și în sudul și pe arii mai restrânse în nord-vestul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între -7 și 2 grade, iar cele minime între -11 și -2 grade.

LA BUCUREŞTI. Vremea va fi rece, geroasă noaptea. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat în prima parte a intervalului apoi treptat va slăbi în intensitate. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de -2 grade, iar cea minimă va fi de -10…-9 grade, posibil ușor mai coborâtă în zona preorășenească.

PROGNOZA METEO LUNI. Vremea se va încălzi în jumătatea de vest a țării, unde se vor înregistra temperaturi diurne apropiate de cele specifice datei, în timp ce, în restul zonelor va fi în continuare mai rece decât în mod normal, iar în sud-est și în depresiunile din estul Transilvaniei dimineața va fi ger. Cerul va fi variabil, cu înnorări persistente în vest, nord-vest și în centru precum și la munte, unde temporar se vor semnala precipitații. La început acestea vor fi sub formă de ninsoare, apoi, cel mai probabil în Banat și în Crișana vor fi și ploi și lapoviță. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări spre sfârșitul intervalului la munte, în special pe creste, iar la cote mai reduse și în nord-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între -5 și 5 grade, iar cele minime se vor încadra în general între -7 și 1 grad.

LA BUCUREŞTI. Vremea se va menține mai rece decât în mod normal, iar dimineața va fi ger. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de -1…0 grade, iar cea minimă de -7…-5 grade.

De marţi, regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale pentru această perioadă din an, iar temporar, în primele zile ale intervalului vor fi precipitații cel mai probabil la munte, în nord și în centru.

LA BUCUREŞTI. Valorile termice se vor situa în jurul celor normale ale perioadei, iar probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi redusă.