PROGNOZA METEO. Vreme rece în următoarele zile. Unde va ninge

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă vreme rece în următoarele zile. În Capitală vor mai fi condiții de ninsoare, iar temperatura minimă va fi de -8 grade.

14 ian. 2019, 15:02
PROGNOZA METEO. Vreme rece în următoarele zile. Unde va ninge

PROGNOZA METEO LA NOAPTE Valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale, însă în majoritatea regiunilor, intensificările vântului vor accentua senzaţia de rece. La munte înnorările vor fi persistente și temporar va ninge în general slab, iar vântul va prezenta intensificări, în general cu viteze de 65…80 km/h, iar pe crestele Carpaților Meridionali va sufla tare cu rafale de peste 100 km/h, spulberând puternic zăpada astfel incat vizibilitatea va fi foarte scazuta. În restul țării cerul va fi temporar noros și precipitații predominant sub formă de ninsoare, local în Transilvania și Moldova și pe arii restrânse în celelalte regiuni. Izolat vor fi condiții de polei. Unele intensificări ale vântului vor fi și în zonele joase de relief, cu precădere din sud-vestul, centrul și nord-estul teritoriului, în general cu viteze de 45…55 km/h, astfel izolat și trecător zăpada va fi spulberată. Temperaturile minime se vor situa, în general, între -10 și 0 grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI Cerul va fi temporar noros, iar mai ales în a doua parte a nopții, trecător vor fi condiții de ninsoare slabă. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la începutul intervalului. Temperatura minimă va fi de -4…-2 grade, posibil ușor mai scăzută la periferie.

PROGNOZA METEO MARTI Vremea se va răci față de ziua precedentă. În toată zona de munte vântul va prezenta intensificări, în general cu viteze de 65…80 km/h, iar temporar pe creste vântul va sufla tare cu rafale de peste 100…120 km/h, spulberând puternic zăpada și determinând scăderea semnificativă a vizibilității; înnorările vor fi persistente și pe arii restrânse va ninge slab în cursul zilei, însă noaptea în special în Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și nordul Carpaților Orientali, ninsorile vor fi mai intense și local se vor acumula cantități de 10…15 l/mp. În restul zonelor cerul va fi variabil, cu înnorări în vestul, nordul și centrul țării, unde mai ales în a doua parte a intervalului, pe arii relativ extinse vor cădea precipitații predominant sub formă de ninsoare, iar local și temporar vor fi intensificări ale vântului, în general cu viteze la rafală de 45…55 km/h, izolat spulberând zăpada în special în Transilvania și Moldova. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -7 garde in estul Transilvaniei și 4 grade in Lunca Dunarii, iar minimele, în general, între -12 și -2 grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări dimineața, când vor mai fi condiții de ninsoare. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 1…2 grade, iar cea minimă de -8…-7 grade, posibil mai coborâtă în zona preorășenească.

PROGNOZA METEO MIERCURI Îndeosebi în prima parte a intervalului vremea va fi vântoasă. Cerul va prezenta înnorări temporare în majoritatea regiunilor. În toată zona de munte vor fi rafale în general de 65…80 km/h, iar temporar pe creste vântul va sufla tare cu peste 100…120 km/h, spulberând puternic zăpada și determinând scăderea semnificativă a vizibilității, iar mai ales în cursul zilei va ninge pe arii extinse. În celelalte regiuni temporar vor fi intensificări ale vântului, în general cu viteze la rafală de 45…55 km/h, iar îndeosebi în sud și centru, rafalele vor atinge pe arii restrânse 60…65 km/h și mai ales pe parcursul zilei, se vor semnala precipitații predominant sub formă de ninsoare, în Maramureș, Transilvania și local în Moldova, iar în zonele joase de relief, cu precădere din Banat și Crișana, pe arii restrânse vor fi precipitații mixte. Izolat vor fi condiții de polei, iar în special în Moldova și Transilvania zăpada va fi spulberată. În celelalte regiuni probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi redusă. Temperatura aerului va marca o creștere față de intervalul precedent, astfel maximele vor fi cuprinse între -2 grade in estul Transilvaniei și 6..7 grade in Lunca Dunarii, iar minimele între -8 și 0 grade. În cursul nopții, izolat va fi ceață.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla moderat, cu unele intensificări pe parcursul zilei, când viteza la rafală va atinge 40…45 km/h. Temperatura maximă va fi în jur de 3 grade, iar cea minimă va fi de -5…-3 grade.

PROGNOZA METEO JOI. Valorile termice vor continua să crească, astfel încât îndeosebi în sud-vest, sud și în est acestea se vor situa peste cele climatologic specifice datei. Cerul va fi variabil, cu înnorări în general persistente în regiunile nord-vestice, nordice și parțial în cele centrale, unde doar pe arii restrânse, în a doua parte a intervalului, vor fi precipitații slabe, mixte la munte și mai ales ploi în zonele joase. Izolat vor mai fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în zona Carpaților Orientali și a Carpaților de Curbură, viteze mai mari urmând a se înregistra pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 11 grade, iar cele minime între -5 și 2 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei. Spre sfârșitul intervalului, izolat va fi ceață.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI va fi predominant frumoasă și va continua să se încălzească ușor. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 5…6 grade, iar cea minimă de -5…-4 grade.

PROGNOZA METEO VINERI Cerul va fi variabil, cu înnorări și temporar precipitații slabe pe arii restrânse, în nord-vest sub formă de ploaie și mixte la munte. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 9 grade, iar cele minime între -7 și 3 grade, mai scăzute în depresiuni până spre -10 grade. Izolat dimineața și local noaptea, cu precădere în zonele joase din sud și est va fi ceață.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab. Temperatura maximă va fi de 5…6 grade, iar cea minimă de -4…-3 grade.

DE SAMBATA PANA LUNI Valorile termice se vor situa în general în jurul celor climatologic specifice perioadei, iar temporar vor precipitații slabe, îndeosebi în vestul, centrul și nordul țării.