PROGNOZA METEO. Vreme rece, ninsori şi viscol la munte, ploi în restul teritoriului în următoarele zile

PROGNOZA METEO. Procesul de răcire a vremii va continua și se va resimți în toate regiunile. Pentru duminică meteorlogii anunţă ploi slabe, lapoviţa şi ninsori, în special în zonele montane. 

RomaniaTV.net
30 nov. 2019, 12:11
PROGNOZA METEO. Vreme rece, ninsori şi viscol la munte, ploi în restul teritoriului în următoarele zile

PROGNOZA METEO DUMINICĂ. Procesul de răcire a vremii va continua și se va resimți în toate regiunile, astfel că valorile termice se vor situa în general în jurul mediilor multianuale. Pe parcursul zilei cerul va fi variabil, cu unele înnorări în sudul țării, iar pe arii restrânse, îndeosebi în zona subcarpatică a Munteniei, se vor semnala precipitații slabe mixte. Noaptea, cerul se va înnora treptat în vestul, nord-vestul și parțial în centrul țării, dar numai izolat vor fi precipitații mixte și condiții de polei. În zona de munte, izolat va ninge slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la început în sud-est, iar din a doua parte a intervalului la munte, îndeosebi pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 8 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -8 și 2 grade, mai coborâte în depresiunile Carpaților Orientali. Izolat, mai ales noaptea, în zonele joase se va semnala ceață.

LA BUCUREŞTI. Vremea se va răci, astfel că valorile de temperatură se vor situa în jurul celor caracteristice pentru această perioadă a anului. Ziua, vor fi înnorări, iar în primele ore, trecător, vor mai condiții de ploaie slabă sau lapoviță. Noaptea, cerul va fi variabil și va crește probabilitatea de apariție a ceții. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 5 grade, iar cea minimă va fi de -4…-2 grade.

PROGNOZA METEO LUNI. Vremea va fi închisă în regiunile vestice, nordice și centrale și pe arii extinse se vor semnala precipitații. Acestea vor fi sub formă de ninsoare în zonele de munte și în Maramureș, mixte în Crișana, Transilvania și în jumătatea de nord a Moldovei și mai ales ploi și lapoviță în Banat. Izolat cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp, iar îndeosebi în Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali se va depune strat de zăpadă, posibil mai consistent. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară și noaptea, când local vor fi ploi și trecător precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte, mai ales pe creste, unde viteza la rafală va depăși temporar 70 km/h, viscolind zăpada, dar trecător și pe spații mai mici și în regiunile sudice și estice. Cu totul izolat vor fi condiții de polei. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 10 grade, iar cele minime, mai ridicate decât în noaptea precedentă, vor fi cuprinse, în general, între -3 și 3 grade. În zonele joase, izolat se va semnala ceață.

LA BUCUREŞTI. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară și noaptea, când temporar se vor semnala precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie. Temperatura maximă va fi de 6…8 grade, iar cea minimă de 1…2 grade. Dimineața vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO MARŢI. Vremea va deveni rece pentru această dată, îndeosebi în regiunile intracarpatice. Ziua, vor fi înnorări temporare și vor mai fi precipitații slabe, ninsori locale în zonele de munte și izolat în Transilvania, Maramureș și Moldova, iar în regiunile sudice mai ales în primele ore vor fi ploi și trecător precipitații mixte. Noaptea, cerul va deveni variabil în cea mai mare parte a țării. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în zona de munte, mai ales pe creste, dar local și temporar și în est, sud și centru. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 7 grade, iar cele minime, în general, între -9 și -2 grade. Se va semnala ceață, izolat în zonele joase, îndeosebi din vest și centru.

LA BUCUREŞTI. Cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a intervalului, când se vor semnala precipitații slabe sub formă de ploaie și trecător lapoviță sau ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 4…5 grade, iar cea minimă, mai scăzută față de noaptea precedentă, va fi de -4…-3 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Vremea va fi în general frumoasă, dar rece pentru această dată, îndeosebi dimineața și noaptea. Cerul va fi variabil, cu înnorări în regiunile nordice și estice, dar probabilitatea pentru precipitații va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte, mai ales pe creste, și la cote mai reduse, izolat, în regiunile din estul țării. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 0 și 5 grade, iar cele minime între -9 și 0 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei. În zonele joase, izolat se va semnala ceață.

LA BUCUREŞTI. Vremea va fi frumoasă, dar rece pentru această dată mai ales dimineața și noaptea. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 4…5 grade, iar cea minimă de -3…-2 grade, posibil mai scăzută în zona preorășenească.