PROGRAM PILOT GRATUIT. Când începe reabilitarea termică a caselor, la Bucureşti

REABILITARE TERMICĂ LA CASE. Bucureştenii din Sectorul 1 care locuiesc la case vor putea beneficia de programul de reabilitare termică derulat GRATUIT de Primărie, aşa cum se întâmplă în cazul celor care stau la bloc. Iniţial, casele vor fi reabilitate de administraţia locală, urmând ca după stabilirea exactă a costurilor, investiţia să fie asigurată prin fonduri de la Banca Europeană de Investiţii (BEI). 

12 iul. 2016, 06:28
PROGRAM PILOT GRATUIT. Când începe reabilitarea termică a caselor, la Bucureşti

REABILITARE TERMICĂ LA CASE. „Anul acesta vreau să demarez un proiect pilot de reabilitare termică a caselor. Toate acestea le-am discutat deja cu cei de la BEI. După ce facem reabilitarea termică din fonduri de la buget, le prezentăm lor şi au zis că ne asigură finanţarea necesară pentru că acum e mai complicat de a estima costurile la case decât la blocuri. Au zis că ne sprijină pentru că am fi eligibili. Suntem prima primărie din ţară care implementează un astfel de proiect”, a declarat pentru RomaniaTV.net primarul Sectorului 1, Dan Tudorache. Edilul a precizat că, în prima fază, vor începe lucrările de reabilitare termică pe una sau două străzi de case din Capitală, fără a fi stabilită deocamdată o zonă anume.

REABILITARE TERMICĂ LA CASE. Conform sursei citate, în perioada următoare, o echipă de specialiști din cadrul Primăriei Sectorului 1, va defini un program pilot pentru aproximativ 10–15 case din categorii diferite – regim de înălțime, formă în plan, elemente arhitecturale deosebite – pentru a stabili categoriile de lucrări ce pot fi finanțate in viitorul program de către BEI. 

„Lucrările de reabilitare termică la case vor fi realizate GRATUIT pentru cetăţeni, la fel cum se întâmplă în prezent în cazul celor ce locuiesc la bloc”, a menţionat Tudorache care a adăugat că, până acum, au fost depuse aproximativ 5.000 de cereri de către locuitorii Sectorului 1 care stau la casă, solicitând reabilitarea termică a locuinţelor.

REABILITARE TERMICĂ LA CASE. „Numărul lor însă va exploda după ce dăm drumul proiectului pilot. 60% din cetăţenii Sectorului 1 locuiesc la case şi ar putea beneficia”, a opinat primarul Sectorului 1 care spune că ar putea beneficia de acest program peste 140.000 de bucureşteni din Sectorul 1 care locuiesc la case. 

Un program de reabilitare termică GRATUITĂ a caselor a fost anunţat şi de fostul primar al Sectorului 1, Andrei Chiliman, însă nu a mai fost implementat.