Parlamentarii îşi iau LIBER de Sfânta Parascheva

Programul Camerei Deputaţilor a fost modificat săptămâna aceasta, pentru ca deputaţii să meargă la sărbatoarea Sfintei Parascheva din Iaşi. Secretarul Camerei Deputaţilor, Niculae Mircovici a anunţat că miercuri, 14 octombrie, vor avea loc doar comisiile parlamentare care au fost deja înscrise în ordinea de zi. Deputaţii vor veni la munca în măsura în care se poate, a susţinut Mircovici.

12 oct. 2015, 12:42
Parlamentarii îşi iau LIBER de Sfânta Parascheva

Deputaţii îşi iau liber pentru a merge la sărbătoarea Sf. Parascheva. „Pentru ziua de miercuri sunt planificate comisii şi acolo unde comisiile nu îşi desfăşoară activitatea oamenii vor merge în teritoriu, probabil că majoritatea vor merge la Iaşi, la Sfânta Parascheva”, a explicat Niculae Mircovici.

Pe ordinea de zi a şedinţei Biroului Permanent s-au aflat şapte cereri de concediu cu plată din partea unor deputaţi, Mircovici susţinând că aceste solicitări au fost făcute pe considerentul că mulţi dintre deputaţi vor să meargă la Iaşi, la praznicul Sfintei Parascheva.

Cererea a fost făcută pe acest considerent că mulţi dintre ei vor să participe la o astfel de activitate care e firească în mediul politic, atât timp cât participă zeci de mii de oameni. Probabil că şi unii deputaţi vor să fie şi ei acolo prezenţi să stea 8-10 ore la coadă împreună cu credincioşii şi probabil prin asta să îşi sporească credinţa faţă de ajutorul pe care îl poate da Sfânta Parascheva în tot ceea ce facem fiecare dintre noi”, a spus Mircovici, citat de Agerpres.

Citeşte şi: SFÂNTA PARASCHEVA 2015. Mii de oameni îndură FRIGUL ca să se închine la moaşte

Săptămâna trecută, Biroul Permanent a decis că deputaţii vor avea miercuri, de Sfânta Parascheva, activitate în circumscripţii.

Zeci de preoţi au participat la procesiunea din Iaşi, unde au purtat pe braţe racla Sfintei Parascheva şi moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur. Militarii au ieşit cu torţe aprinse.

Cei mai mulţi dintre miile de credincioşi veniţi de la sute de kilometri depărtare au aşteptat la rând. Cu umbrele, pelerine de ploaie sau acoperiţi cu folie de plastic au îndurat ploaia şi frigul.