Programul pentru dezvoltarea antreprenoriatului feminin: 50.000 de lei de beneficiar pentru o afacere

Ministerul Economiei a lansat, marţi, prin Direcţia Generală Politici Antreprenoriale, aplicaţia de înscriere în programul naţional multianual pentru dezvoltarea antreprenoriatului în rândul femeilor din sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii 2016.

RomaniaTV.net
13 iul. 2016, 09:58
Programul pentru dezvoltarea antreprenoriatului feminin: 50.000 de lei de beneficiar pentru o afacere

Bugetul alocat schemei de minimis pentru anul bugetar 2016 este de 500.000 lei. Prin acest program se finanţează implementarea celor mai bune planuri de afaceri depuse de femeile antreprenor. Valoarea alocaţiei financiare nerambursabile este de maximum 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile efectuate (exclusiv TVA) şi nu poate depăşi suma de 50.000 lei/beneficiar. 

Obiectivul principal al schemei de minimis prevăzută în programul naţional multianual pentru dezvoltarea antreprenoriatului în rândul femeilor este stimularea şi sprijinirea demarării şi dezvoltării structurilor economice private înfiinţate de femei, prin facilitarea accesului acestora la finanţare, creşterea potenţialului de accesare a surselor de finanţare şi facilitarea accesului femeilor antreprenor la sursele de finanţare, în contextul problemelor legate de menţinerea echilibrului dintre obligaţiile familiale şi cele profesionale şi al prejudecăţilor existente la nivel local. Citeste mai multe pe economica.net