Programul Rabla a început pe Internet. Tichetele se vând pe piaţa neagră, deşi încă nu s-au emis

Tichetele din programul Rabla 2013 se vând deja pe Internet, deşi nici măcar nu au fost emise. Ele vor intra pe piaţă abia peste două săptămâni, însă ele se vând deja pe diverse site-uri de specialitate, şi la preţuri foarte mari. Autorităţile le cer românilor să nu cumpere tichetele oferite pe Internet.

25 mai 2013, 09:20
Programul Rabla a început pe Internet. Tichetele se vând pe piaţa neagră, deşi încă nu s-au emis

„Îi rog pe cetăţeni să nu dea curs acestor speculaţii de pe Internet deoarece nu este încă finalizată procedura de evaluare şi tichetele nu sunt încă distribuite. Se va finaliza procedura de evaluare în termen de 10 zile lucrătoare, deoarece se include şi perioada de contestatii. După aceste 10 zile lucrătoare intră tichetele în piaţă”, a declarat la România TV Rovana Plumb, ministrul Mediului. 

Anul acesta vor fi eliberate 20.000 de tichete, iar valoarea unui voucher este de 1.500 euro, adică aproximativ 6.500 lei.

O altă noutate a programului Rabla 2013 este ca la achizitionarea unei maşini noi se poate folosi un singur tichet valoric. 17.000 tichete vor fi destinate persoanelor fizice şi juridice, iar restul de 3.000 revin instituţiilor publice.

Voucherele sunt transmisibile, deci pot fi vandute şi vor putea fi folosite la achiziţionarea unei maşini noi, dar numai cate un singur voucher la fiecare automobil.

Tot ca element de noutate, de anul acesta Administraţia Fondului pentru Mediu repartizează tichetele în funcţie de numărul de maşini mai vechi de 10 ani din fiecare judeţ, şi nu de numărul de locuitori, ca până acum. Programul Rabla din acest an va fi aplicat pana pe 20 noiembrie.