Proiect: Părinţii care îşi dau copiii la programe afterschool ar putea primi bani

Statul vrea să ajute cu bani părinţii care îşi trimit copiii la programele de tip afterschool, potrivit unui proiect de lege adoptat de deputaţi, informează România TV.

02 oct. 2013, 09:57
Proiect: Părinţii care îşi dau copiii la programe afterschool ar putea primi bani

Proiectul vizează copiii din ciclul primar, mai exact cei care merg la şcoală până în clasa a IV-a, indiferent că este înscris la învăţământul de stat sau la cel privat. Parlamentarii care au înaintat acest proiect doresc să ajute părinţii care îşi înscriu părinţii la programe de tip afterschool cu un tichet lunar în valoare de 100 lei pentru fiecare copil.

„Legea Educaţiei prevede ca statul să asigure acest tichet valoric copiilor care doresc să urmeze un învăţământ afterschool. Acest tichet valoric se acordă familiei, dar reprezintă un drept al copilului. Proiectul vine ca un răspuns la cerinţele societăţii: statistic, una din trei familii are o problemă cu supravegherea copiilor după orele de curs. De asemenea, avem o problemă enormă privind violenţa în şcoală”, a declarat deputatul Raluca Turcan la România TV.

Citeşte şi Veste bună pentru mămici. Bone pentru toţi copiii, cu bani de la Primărie

Concret, părinţii trebuie să depună o cerere în scris la sfârşitul fiecărui an şcolar sau la momentul înscrierii copilului la şcoală în care să specifice ca copilul lor să participe la astfel de programe tip „Şcoală după şcoală”. Ulterior, vor beneficia de acest tichet valoric care nu poate fi înstrăinat.

Importanţa activităţilor extraşcolare pentru copii. Sfaturi de la un psihoterapeut

Conform prevederilor stipulate în proiect, dacă va fi adoptat, acordarea tichetului valori de 100 lei se va putea face de la începerea următorului ciclu şcolar.

Proiectul a fost adoptat tacit de către deputaţi şi are şanse să fie votat şi de către senatori, având în vedere numărul mare de parlamentari care l-au semnat, respectiv 100 de aleşi.

Citeşte şi În câte activităţi îţi poţi implica copilul, în funcţie de vârsta pe care o are